Andrijevica dobija Kuću voća i fabriku za flaširanje vode

Dodajte komentar

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović danas je u Andrijevici saopštio da su stvorene pretpostavke za početak gradnje “Kuće voća”, čime će se doprinijeti daljem razvoju područja sjevera države.

Doprinos će dati i nova fabrika za flaširanje vode sa izvorišta “Ledeni izvor Sjenožita”, za koju je danas potpisan ugovor o koncesiji.

“Ovo će doprinjeti razvoju sjevera i donijeti nova radna mjesta. Vlada će izgradnju “Kuće voća”, investiciju vrijednosti 1,33 miliona eura, finansirati sredstvima kapitalnog budžeta”, kazao je Simović.

Objekat će graditi firma “Neimar inženjering” iz Podgorice, koja je nedavno izabrana kao najbolji ponuđač na tenderu. Odabrano idejno arhitektonsko – urbanističko rješenje “Kuće voća” predstavili su danas u Andrijevici predstavnici firme “Arhing inžinjering”.

Simović je kazao je da će to biti kuća svih voćara, sakupljača i berača jedinstvenih darova prirode ovoga kraja. On je ocijenio da će objekat biti skladno uklopljen u prirodni ambijent.

“Izgradnja fabrike za flaširanje vode sa izvorišta “Ledeni izvor Sjenožeta”, znači valorizaciju izdašnih vodnih potencijala Andrijevice i donosi nova radna mjesta”, kazao je Simović.

Ugovor o koncesiji je potpisan na 25 godina, a ukupna vrijednost ove investicije iznosi više od milion eura. Prema investicionom programu, u ovoj fabrici će biti otvorena 24 nova radna mjesta.

“Država je dala koncesije da bi se na bazi tog datog prava valorizovao taj prirodni resurs, stvorila nova vrijednost, sačuvala postojeća i otvorila nova radna mjesta, sa motivisanim zaposlenima, plaćenim porezima i doprinosima”, istakao je Simović.

Za projekte koji su danas predstavljeni u Andrijevici, zajedno sa budućim razvojnim projektima koji se planiraju, potpredsjednik Vlade je izrazio uvjerenje da će doprinijeti unapređenju kvaliteta života stanovnika Andrijevice i sjevera Crne Gore.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *