Neće biti novih mjera štednje u narednoj godini?

Dodajte komentar

Vlada u narednoj godini ne planira uvođenje novih mjera fiskalne konsolidacije, poručio je premijer Duško Marković.

On je na sastanku Savjeta stranih investitora Crne Gore kazao da su mjere ekonomske politike 41. Vlade u proteklih godinu dana dale izuzetne rezultate na ekonomskom i razvojnom planu, ostvarene u ne baš konstuktivnom i stabilnom političkom okruženju, praćenom demagogijom i nizom opstrukcija političkih oponenata.

“Uprkos mjerama fiskalne konsolidacije, koje nigdje nijesu popularne, Crna Gora je uspjela i u takvom ambijentu da zadrži konkurentan poreski ambijent. U 2018. ne planiramo uvodenje novih mjera”, istakao je Marković.

U godini koja slijedi, naglasio je on, akcenti će biti na rastu razvoja i zapošljavanja.

“Jačanje makroekonomske stabilnosti je prioritet Vlade u narednom periodu”, poručio je premijer.

Marković  se osvrnuo na rezultate koje je Vlada ostvarila, ističići da je riječ o vrlo ozbiljnim i impozantnim rezultatima.

“Evropska ekonomija se poslije duže vremena oporavlja i region Balkana bilježi rast u ekonomiji. Realni rast CG ekonomije je znatno iznad planiranog – izuzetnih 5,1 odsto, među najvišima je u Evropi. Procjena realne stope za 2017. od četiri odsto, zasnovana je na snažnoj investicionoj aktivnosti i rastu potrošnje i izvoza generisanog dobrom turističkom sezonom. Ovaj rast prati i povećanje zaposlenosti za preko 6.000 lica u prvih devet mjeseci 2017. i zaustavljanje rastućeg trenda nezaposlenosti otpočetog u 2016. godini”, kazao je Marković.

CdM

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *