Raspisan međunarodni nalog za hapšenje najbogatijeg čovjeka na Balkanu

Dodajte komentar

“Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, u okviru poduzimanja radnji iz svoje nadležnosti, u skladu sa Zakonom o prvosudnoj saradnji u krivičnim stvarima s državama članicama Evropske unije, izdalo evropski nalog za hapšenje protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina. Dalje radnje sprovode se u skladu sa zakonskim odredbama”, saopšteno je iz DORH-a.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske reagovali su na DORH-ovo izdavanje evropskog uhidbenog naloga za Ivicom Todorićem.

“Na osnovu zaprimljenog Evropskog naloga za hapšenje Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu, policija preduzima mjere traganja prema prvookrivljenom hrvatskom državljaninu (1951.) na međunarodnom nivou. Preduzimaju se sve zakonom predviđene mjere s ciljem happšenja osobe u svrhu osiguranja prisutnosti okrivljenika u krivičnom postupku”, stoji u objavi MUP-a.

Podsjećanja radi, Todorić se, kako navode Hrvatski mediji, nalazi u Londonu odakle redovno preko svog bloga odgovara na optužbe državnih organa RH. Prošle nedjelje državno tužilaštvo izdalo je nalog za privođenje Todorića i njegovih sinova a pored njih u slučaju Agrokor osumnjičeni su još Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposleni revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorske izvještaje za Agrokor.

Svi osumnjičeni terete se za više krivičnih djela protiv privrede i krivična djela krivotvorenja, odnosno za zloupotrebe u poslovanju, krivotvorenje isprava i nezakonito vođenje poslovnih knjiga.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *