Najuspješnija poslovna žena godine je Dejana Ponoš

Dodajte komentar

Dobitnica Veuve Clicquot Business Woman Award za najuspješniju poslovnu ženu godine u Crnoj Gori je direktorica Arhimeda Dejana Ponoš.

Ovo je odluka  tročlanog žirija u sastavu: predsjednica Marina Banović – Džuver, Nikola Vukčević i Snežana Burzan.

Nagradu nisam očekivala. Ovo je za mene stvarno bilo iznenađenje. Biti žena u menadžmentu u Crnoj Gori nije nimalo lako. Pomiriti posao i držati porodicu na prvom mjestu je prava nauka i pravo umijeće, ali žene to mogu. Što kaže moja kćerka: ,,Mama može sve!” Mislim da će žene mijenjati korporativni svijet i dati mu ljepši izgled – kazala je Ponoš za MNE magazin nakon proglašenja večeras u hotelu ,,CentreVille” u Podgorici.

Dodala je da ne bi bila tu da nije bilo njenog tima, porodice i klijenata.
Ovogodišnja dobitnica Dejana Ponoš nalazi se na čelu kompanije Arhimed, gdje sa svojim timom zadnjih osam godina elektronski arhiviraju medijske objave. Magistarka je poslovnog upravljanja i marketinga i apsolventkinja poslovne psihologije.

Osim nje nominovane su bile direktorica Instituta Konfučije na Univerzitetu Crne Gore Milena Đukanović,  predsjednica  Udruženja preduzetnica Crne Gore Edita Dautović i direktorka za poslovanje sa pravnim licima u Hipotekarnoj banci Ana Golubović.

Marina Banović – Džuver, ujedno dobitnica prošlogodišnjeg priznanja za najuspješniju ženu godine, istakla je da  je bio problem izabrati  četiri dame, jer ,,u Crnoj Gori ima puno žena koje zavređuju pažnju”.

Nije nam bilo lako – rekla je BanovićDžuver uručujući nagradu Dejani Ponoš.

Senior marketing menadžerka ispred kuće Veuve Clicquot Marija Ivleva kazala je da je privilegija što je danas drugi put uručena ova nagrada u Crnoj Gori.

Veuve Clicquot Business Woman Award je odavanje počasti i Madam Kliko koja je bila velika, fascinantna žena. Kad je ostala udovica u 27. godini, preuzela je poslovanje i postala je prva žena na čelu kompanije. Bilo je teško u to vrijeme. Ova nagrada osnovana je 1972. godine i divno je što inspiše žene i danas – rekla je Ivleva.

Nagrada Veuve Clicquot svojevrsni je Oskar i priznanje svim snažnim damama koje krasi preduzetnički duh i hrabrost, kakva je odlikovala i Francuskinju Madam Kliko.

Veuve Clicquot Business Woman Award održava se i u regionu (Hrvatska, Crna Gora, Srbija i Slovenija), a koncept nagrađivanja podrazumijeva da se sve finalistkinje zemalja učesnica okupe na finalnoj dodjeli i proglašenju, koje će se ove godine održati 29. novembra u Zagrebu, u hotelu „Esplanade“. Nakon toga, pobjednica će imati izvanrednu priliku da učestvuje na završnoj večeri u Francuskoj, u gradu Reims, zajedno sa pobjednicama svih zemalja u kojima se dodjeljuje ova prestižna nagrada.

U muzičkom dijelu programa nastupila je Nina Žižić.  Organizator je Energy Star International.

Tekst i foto: MNEmagazin.me

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *