Naslovne strane dnevnih novina za 10. oktobar + Najvažniji naslovi iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Vlada vratila 628 miliona jer se ponovo zadužila

Vlada i Ministarstvo finasija prošle godine su vratili 628,19 miliona eura duga, od čega su kamate na već ranije dugovanja 81 milion eura. Novac za otplatu duga država je vratila tako što je uzimala nove pozajmice i kredite iz domaćih i stranih izvora.

Neusklađen sa zakonom o reviziji

Nacrt Zakona o privrednim društvima nije usklađen sa važećim Zakonom o reviziji, a uz to ne sadrži norme kojima se uređuje odbor za reviziju. To je istakao juče na konferenciji “Računodstveni i poreski propisi” član Senata Državne revizorslce institucije i profesor Privrednog prava na Univerzitetu Mediteran Branislav Radulović.

Štitiće MA da ne ugrozi budžet

Odgovorna Vlada ne smije dozvoliti da ta opterećenja i ta zaduženja Montenegro erlajnsa padnu u jednom danu na teret budžeta. Ako Montenegro erlajns ne bude imao perspektivu Vlada će u skladu sa zakonom pokrenuti procedure da preuzme odgovornost za to i da izmiruje obaveze prema kreditorima, kazao je juče predsjednik Vlade Duško Marković povodom nove sporne višemilionske državne pomoći nelikvidnom avioprevozniku.

Dnevne novine

Ovogodišnji rast 4,2 odsto

Crnogorska ekonomija je, prema preliminarnim procjenama, u prvom polugodištu porasla oko 4,2 odsto, a ukoliko se takvi trendovi u privredi nastave, rast u ovoj godini se može očekivati na tom nivou, ocijenjeno je na jučerašnjoj sjednici Savjeta za finansijsku stabilnost.

KONJEVIĆ NAJBOLJE ZNA KO JE NAJVIŠE PARA IZNIO IZ MA

Predsjednik Vlade Duško Marković, kazao je juče u Ulcinju da će Vlada podržavati Montenegro airlines i naglasio da ovu kompaniju danas najviše kritikuju oni koji su iz nje iznijeli najviše novca. Premijer je takođe istakao da će, ukoliko Montenegro airlines ne bude imao perspektivu, Vlada u skladu sa zakonom pokrenuti procedure da preuzme odgovornost za to i da izmiruje obaveze prema kreditorima.

Nezaposleno 48.730 građana

U Crnoj Gori je ove sedmice 48.730 nezaposlenih građana, neznatno više nego prethodne, pokazuju podaci Zavoda za zapošljavanje.

Dan

Korupcija najveći problem

Nezaposlenost i korupcija najveći su problemi stanovnika regiona, pokazao je Balkanski barometar (BB) za 2017. godinu istraživanje mišljenja građana i privrednika o situaciji u regionu.

Depoziti 3.03 milijarde

Banke su na kraju jula odobrile kredite od ukupno 2,63 milijarde eura, što je na mjesečnom nivou rast od 1,3 odsto, dok je u odnosu na jul prošle godine odobreno 7,4 odsto više kredita, pokazuju podaci vrhovne monetarne institucije.

Plaćanje kredita MA je mimo zakona

Premijer Duško Marković je poručio da će Vlada izmirivati obaveze Montenegroerlajnza (MA) i da neće dozvoliti da opterećenja nacionalne avio-kompanije u jednom danu padnu na teret budžeta. U jednom danu obaveze mogu pasti ako banke, kod kojih MA ima kredite za koje je Vlada dala garancije, odluče da aktiviraju grancije usled neredovnog izmirivanja obaveza.

Pobjeda

Upravnik podnio tužbu zbog prodaje imovine

Stečajni upravnik RTV Atlas Zdravko Cicmil je podnio tužbu za poništenje dva ugovora kojimaje dva mjeseca prije otvaranja stečaja kompaniji Atlas medija grup prodata oprema za 7,8 hiljada eura.

Luštica uvećala kapital za 293 hiljade eura

Luštica divelopment Tivat uvećala je kapital registracijom emisije akcija unaprijed određenim licima kvalifikovanim crnogorskim državljanima emitujući 293.783 akcija. Na sajtu Montenegroberze je objavljeno da je nominalna vrijednost po akciji jedan euro, a kapitalna vrijednost emisije 293.783 eura.

Najbogatiji građanin na računu ima 38,5 miliona

U Crnoj Gori ima 48 milionera, a najbogatiji među njimaje jedan koji ima 38,5 miliona eura saopšteno je juče Pobjedi iz Centralne banke. U našoj zemlji, sudeći po podacima banaka, nema milijardera.

Prosječna likvidnost banaka 934 miliona

Prosječna likvidna sredstva banaka u juluje bila 934,4 miliona eura, što je 13,3 odsto više nego u junu, pokazuju podaci Centralne banke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *