Erdogan dovodi 185 privrednika koji žele da ulažu u Srbiju

Dodajte komentar

Posjeta turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji trasira put za ekonomsku, privrednu i trgovinsku saradnju između Turske i Srbije, ocijenio je za Tanjug potpredsjednik vlade Rasim Ljajić. Prema njegovim riječima, ova posjeta saradnju podiže na viši nivo, a to potvrđuje i dolazak 185 turskih privrednika zainteresovanih da ulažu u Srbiju.

Ljajić je dodao da će sa turskim predsjednikom, koji će u Srbiji boraviti 10. i 11.oktobra, doći i predstavnici i vlasnici velikih turskih kompanija iz različitih privrednih oblasti, od građevinarstva, turizma, poljoprivrede do prehrambene industrije i metalskog sektora.

Oni će se, kako je naveo Ljajić, sastati sa partnerima iz Srbije i razmatrati mogućnosti za investiranje u srpsku privredu.

“Biće potpisani ugovori o dolasku pojedinih kompanija u Srbiju, a o kojim kompanijama je riječ biće objavljeno prilikom susreta dvojice predsjednika”, rekao je on.

Prema Ljajićevim riječima, baš pred Vučićem i Erdoganom će biti potpisan i jedan od ugovora koji će obezbijediti investicije od oko 35 miliona eura.

On je izrazio uvjerenje da će se nakon Erdoganove posjete i druge turske kompanije odlučiti da investiraju u Srbiju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *