Naslovne strane dnevnih novina za 08. oktobar + Najvažniji naslovi iz ekonomije

Dodajte komentar

VIJESTI

 

Crnogorskih firmi nema među najboljima

Regionalni biznis portal SEEnews objavio je novu listu 100 najboljih kompanija u jugoistočnoj Evropi, na kojoj ni ove godine nema nijedne crnogorske. Na spisku najvećih firmi prema prihodima po stanovniku u prošloj godini, našla se Elektroprivreda Crne Gore i Voli.

Milionski gubici Mila Đukanovića

Podgorička kompanija u vlasništvu lidera DPS-a Mila Đukanovića i njegovog partnera Vuka Rajkovića, posljednje četiri godine konstantno prikazuje milionske gubitke.
Firma Global Montenegro za prošlu godinu, kako piše u finansijskom iskazu dostavljenom Poreksoj upravi, prijavila je gubitak od 3.640.576 eura.

50. Medjunarodni sajam turizma: Megapromet osvojio veliki pehar i pet zlatnih medalja

Na 50. Medjunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, kompanija «Megapromet» iz Budve osvojila je veliki pehar za kvalitet trgovinskih usluga i 5 zlatnih medalja. Ovo je 10. jubilarna nagrada ovoj uspješnoj kompaniji iz Budve.

 

DAN  

Apelacioni sud odbio žalbu na prodaju imovne Vunka: Radnici dobili novac posle deset godina

Bivši radnici nekadašnjeg tekstilnog giganta Vunka mogu da naplate svoja potraživanja na šalterima CKB banke u Bijelom Polju. Na to imaju pravo nakon što je Apelacioni sud odbacio prigovor podnesen na prodaju imovine tog preduzeća za 2,25 miliona eura konzorcijumu koji čine firme Bravera i Dulović.

“Budvanskoj rivijeri” uručeno priznanje: Lider u postavljanju standarda

Hotelskoj grupi “Budvanska rivijera” uručeno je priznanje kao lideru u postavljanju novih standarda u konkurentnosti turističkog tržišta Jugoistočne Evrope kroz organizacionu i operativnu izvrsnost, kontinuirane inovacije i investicije u multidisciplinarnost hotelskih sadržaja i usluge najvišeg kvaliteta.

Opozicija smatra da menadžment pljevaljskog Rudnika radi u korist male grupe ljudi bliske vlastima: Otpuštaju 200 radnika kako bi smanjili cijenu uglja

Nakon što je iz Rudnika uglja najavljeno da će se cijena uglja za potrebe Termoelektrane do 2026. godine spustiti na 15 eura, u Pljevljima se to ocjenjuje kao potez poslovodstva kojim će se smanjiti broj zaposlenih, i još manje će se davati za ekologiju.

Program podrške razvoju podsticajarok produžen do 13 oktobra

Rok za prijave na javni poziv za učešće u programu podrške razvoju preduzetništva produžen je do 13. oktobra, zbog velikog interesovanja preduzeća, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.
Javni poziv je raspisan 20. septembra, a prvobitni rok je bio dojuče.

POBJEDA

IRF: Sklopljeno čak 25 faktoring ugovora

Investiciono-razvojni fond (IRF) je od početka godine do sada sklopio 25 faktoring ugovora, a ukupan otkup potraživanja iznosio je oko 41,8 miliona eura.

Ulcinjska rivijera brend lider

Na osnovu analize tržišta i standardizovanih kriterijuma koji obuhvataju kontinuiran pozitivan razvoj, visok stepen tržišne prepoznatljivosti, uticaj i doprinos unapređenju, popularizaciji potencijala i kreiranja konkurentnog imidža turističke industrije i regiona Jugoistočne Evrope, na sedmoj Biznis konferenciji SEET odlučeno je da nagrada Brend lider avord 2017. bude dodijeljena kompaniji HTP Ulcinjska rivijera AD.

I Standard i Purs povećao rejting Crne Gore

– Agencija za kreditni rejting Standard i Purs promijenila je izgled rejtinga Crne Gore iz negativnog u stabilan, uz očuvanje ocjene B+/B, saopšteno je juče iz Ministarstva finansija.

Kamate ponovo pale

Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na odobrene kredite, koja obuhvata sve njihove troškove, u julu je pala 0,03 procentna poena i iznosila je 7,03 odsto, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

Polovno više niko ne zaobilazi

U Podgorici postoji pet seknd hend radnji ili komisiona polovne robe. Radi se većinom o odjevnim komadima kojeje već neko nosio ili imaju fabričku manu ili su po nekoliko godina stajali na policama i niko ih nije kupio.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *