Naslovne strane dnevnih novina za 06. oktobar + Najvažniji naslovi iz ekonomije

Dodajte komentar

VIJESTI

Cbcg: mjere kada postoje znaci slabljenja – Ne znači da su banke ugrožene

Mjere koje Centralna banka (CBCG) izriče bankama ne predstavljaju signal da je njihovo funkcionisanje ugroženo, već su one usmjerene na njihovo dodatno jačanje i unapređenje performansi, kazali su Vijestima iz vrhovne monetarne institucije.

Najveći poreski dužnici – Kolo vode MA, Rudnik, Ave Maria, Vektra…

Najveći poreski dužnici na kraju septembra su Montenegro erlajns, Rudnik uglja, Ave Maria Koljčević, grupacija Vektra i Plantaže. Montenegro erlajns duguje za poreze i doprinose svojim radnicima 16 miliona eura i njen dug nije reprogramiran jer je ta kompanija ranije koristila državnu pomoć.

Karisma predstavila planove za ulcinjsku – Prvi novi hotel do ljeta 2018.

Predstavnici kompanije Karisma najavili su sinoć za maj 2018. otvaranje novog hotela Holidej vilidž na postojećoj imovini HTP Ulcinjska rivijera, koju su od Vlade uzeli u 30-to godišnji zakup.

Krivične prijave protiv fumkcionera ekip-a: Malo im je bilo po 2.500 eura mjesečno

Bivši izvršni direktor Agencije za (elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) Zoran Sekulić, predsjednik Savjeta te agencije Šaleta Đurović i članovi savjeta Branko Kovijanić, Aleksandar Mijač i Ana Radonjić osumnjičeni su da su iz budžeta te regulatorne institucije nezakonito uzeli 189.000 eura.

DNEVNE NOVINE

Zakupac Imovine Ulcinjske Rivijere: Uposliće Još 100 Radnika – Holiday Village Otvara Vrata Sljedećeg Maja

Kompanija Karisma Hotels&Resorts, dugoročni zakupac zemljišta i objekata HTP Ulcinjska rivijera, završiće do maja iduće godine prvu fazu projekta Holiday Village Montenegro na Velikoj plaži, nakon koje će posjetiocima, pored ostalog, biti na raspolaganju 257 novih soba, četiri bazena i dva restorana.

NTO učestvuje na sajmu turizma u Novom Sadu: NTO predstavlja prazničnu i ponudu Crne Gore u postsezoni

Nacionalna turistička organizacija (NTO), u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama, predstavlja ponudu Crne Gore na jubilarnom 50. međunarodnom sajmu turizma Novom Sadu, koji se završava sjutra.

Vujović državni sekretar, Sanja Vlahović u UN

Za državnog sekretara u Ministarstvu ekonomije Vlada je juče imenovala Nikolu Vujovića, diplomiranog ekonomistu. Ambasadorka Crne Gore u Italiji Sanja Vlahović izabrana je za stalnog predstavnika naše države pri Organizaciji za hranu i poljoprivredu UN-a i ostalim organizacijama ovog sistema.

U naredne tri godine: Za stanove prosvjetnih radnika 1,8 miliona eura

U naredne tri godine izdvojiće se ukupno 1,8 miliona eura za stambene potrebe prosvjetnih radnika, odnosno 450.000 eura više nego što je izdvajano do sada, kazao je ministar prosvjete Damir Šehović u čestitki povodom Svjetskog dana nastavnika.

DAN                                                 

Do kraja godine sprema se rekonstrukcija Vlade

Premijer Duško Marković trebalo bi da smijeni četiri ministra, u skladu sa najavom da će nakon godinu dana rada Vlade oni koji ne odgovore zadacima biti promijenjeni, potvrđeno je “Danu iz više izvora. Da će Vlada biti rekonstruisana do kraja ove godine nagovijestio je upravo Marković.

Pčelari boravili na kongresu u turskoj

Crnogorski pčelari koji su prošle sedmice boravili u studijskoj posjeti u Turskoj upoznali su se sa najnovijim dostignućima u oblasti pčelarstva u praktičnom i teorijskom dijelu, što bi trebalo da doprinese aktivnostima na razvoju te oblasti.

Iz kineskog CRBC-a pisali agenciji za zaštitu životne sredine – Predložili mjere za zaštitu Tare

Sedmočlani tim Agencije za zaštitu životne sredine, zajedno sa predstavnicima kompanije CRBC i konsultantima za životnu sredinu, posjetio je sekciju 4 u sklopu prioritetne dionice autoputa Bar-Boljare radi upoznavanja sa ekološkom situacijom na terenu i radovima u zoni petlje Mateševo i rijeke Tare.

POBJEDA

Predstavljeni razvojni planovi “Karisme” – Ulcinjska rivijera do maja u novom ruhu

Kompanija “Karisma, dugoročni zakupac Ulcinjske rivijere, do maja iduće godine će završiti prvu fazu projekta Holidej vilidž na Velikoj plaži, koji obuhvata 257 soba, bazene i restorane.

Konferencija o razvoju društvenog preduzetništvaSocijalna ekonomija za nova radna mjesta

Projekat “Socijalna ekonomija za zapošljavanje u Crnoj Gori ušao je u završnu fazu. Nakon godinu trajanja, preostalo je da dvodnevna konferencija o razvoju društvenog preduzetništva, koja je juče počela u Kolašinu, da završne konture projektu kojeg realizuje FORS Montenegro sa udruženjem SLAP iz Hrvatske uz partnerstvo ministarstava rada i finansija i podršku EU.

Pregovori predstavnika Vlade sa Svjetskom bankom ulaze u završnu fazuUgovara se garancija do 250 miliona eura

Razgovori predstavnika Vlade i Svjetske banke oko zaduženja od 90 miliona dolara, odnosno od 200 do 250 miliona eura u slučaju garancije, ulaze u završnu fazu. Svjetska banka bi o ovom aranžmanu trebalo da odluči u decembru ove ilijanuaru naredne godine rečeno je Pobjedi iz Ministarstva finansija.

Pobjednici Nagrade za društvene promjene – Nagrađena tri studentska tima

Tri studentska tima postala su crnogorski pobjednici “Nagrade za društvene promjene, najvećeg evropskog programa podrške razvoju društvenog biznisa. Svi pobjednički timovi dobijaju mentorsku podršku, putovanje na godišnji samit “Nagrade za društvene promjene i početni kapital za pokretanje posla i to po 1.500 eura od Erste banke i po 500 eura Koka kola helenika.

Biznis konferencija u Beogradu: Budvanska rivijera, Kalamper i Flaj flaj travel brend lideri

Nagrade brend lider za ovu godinu na sedmoj biznis konferenciji “Turističko tržište Jugoistočne EvropeSEET 2017 u Beogradu uručene su predstavnicima hotelskih kompanija Budvanska rivijera i “Kalamper, te turističkoj agenciji “Flaj flaj travel.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *