Naslovne strane dnevnih novina za 2. oktobar + Najvažniji naslovi iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Akcija Rudnika vrijedi 6,2 eura

Knjigovodstvena vrijednost akcije Rudnika uglja na 31. decembar 2016. je iznosila 5,5 eura, što je potvrdio i nezavisni revizor. Naše očekivanje je da će na kraju 2017. godine poslovna dobit iznositi oko 4 miliona, što će rezultirati da je knjigovodstvena vrijednost po akciji akcija oko 6,2 eura”, saopštio je u intervjuu “Vijestima” izvršni direktor Rudnika uglja Slavoljub Popadić, odgovarajući na pitanje o proq'eni akcija pljevaljske kompanije.

Za rate koje pređu u 2018. stari PDV

Prodavci koji su prodali robu uz plaćanje na rate, kupcima kasnije ne mogu nametnuti dodatne obaveze zbog povećanja stope poreza na dodatu vrijednost (PDV) sa 19 na 21 odsto, kazali su “Vijestima” iz Ministarstva finansija.

Brajovićeva šteta kao novi klinički centar

Informacija da će građani Crne Gore platiti dodatnih 30 miliona eura za izgradnju neplanirane petlje Smokovac, na autoputu, je skandalozna. Ali zvuči vrlo realno kada se zna da je za to odgovoran nekadašnji ministar saobraćaja, predsjednik SD-a i prvi čovjek afere “Ramada” Ivan Brajović, kazao je potpredsjednik pokreta URA Miloš Konatar.

Dnevne novine

ŠANSA ZA NOVE INVESTITORE I ZA PAD KAMATA

Povećano inZakon o planiranju prostora i izgradnji objekata, kojim se definišu sveobuhvatno oblasti planiranja prostora i načina i uslova izgradnje i legalizacije bespravnih objekata, usvojen je u subotu u crnogorskoj Skupštini.teresovanje kvalitetnih investitora za ulaganje u našu državu, ali i pad opštih kamatnih stopa može se očekivati nakon novog poboljšanja kreditnog rejtinga Crne Gore, ocijenio je u razgovoru za Dnevne novine ekonomski analitičar Predrag Drecun.

USVOJENO POBOLJŠANO ZAKONSKO RJEŠENJE

Zakon o planiranju prostora i izgradnji objekata, kojim se definišu sveobuhvatno oblasti planiranja prostora i načina i uslova izgradnje i legalizacije bespravnih objekata, usvojen je u subotu u crnogorskoj Skupštini.

Očuvanje povjerenja prioritet privrednika

Očuvanje osjećaja povjerenja i partnerstva koji su građeni decenijama, glavni je zadatak privrednih asocijacija Evrope, ocijenio je predsjednik Privredne komore Rusije Sergej Katyrin na godišnjem sastanku članica Eurochambres.

Dan

Obavezna rezerva 271,4 miliona

Obavezna rezerva banaka na kraju avgusta je iznosila 271,4 miliona eura, a od ukupnog iznosa na računima obavezne rezerve u zemlji izdvojeno je 47,9 odsto, a na računima CBCG u inostranstvu 52,1 odsto, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

Dobilli zarade za 14 i po godina

Bivši radnici građevinskog preduzeća “Gorica u stečaju konačno su dočekali isplatu zarada za poslednjih 14 i po godina. Oni, naime, nijesu primali plate od 2003. godine do polovine ove godine, što je ukupno 175 plata, rekao je za “Dan” predstavnik radnika Ljubomir Vujačić.

Dogovaraju višegodišnji ugovor

Predstavnici Luke Bar u okviru jednodnevne posjete Italiji, održali su sastanak sa menadžmentom kompanije “Grimaldi euromed u Napulju. Sastanak je održan u cilju unapređenja i proširenja poslovne saradnje. Luka Bar sa kompanijom “Grimaldi euromed uspješno sarađuje od 2012. godine na pretovaru Fijatovih automobila, koji željezničkim putem dolaze iz FAS Kragujevac u Luku Bar, a potom se preko Luke izvoze na evropsko i američko tržište brodovima kompanije “Grimaldi lajns.

Pobjeda

Očuvati osjećaj povjerenja i partnerstva

Očuvanje osjećanja povjerenja i partnerstva koji su građeni decenijama, glavni je zadatak privrednih asocijacija Evrope, ocijenio je predsjednik Privredne komore Rusije, Sergej Katirin. Iz Privredne komore Crne Gore kazali su da je njen predsjednik Velimir Mijušković učestvovao na godišnjem sastanku pridruženih članica Evropske privredne komore koji je održan u Moskvi u Privrednoj komori Rusije.

Mladi ljudi da ne čekaju posao kod države

Savjetujem mladim ljudima da ne traže zaposlenje u državnoj administraciji, već da kroz sopstveni biznis i projekte iskažu svoju kreativnost. Preporučujem da traže podršku od IRF-a, ali da imaju na umu da nije samo bitno obezbijedi novac, bitno je da biznis ideju razrade tako da bude funkcionalana kaže vlasnik kolašinske firme Eksplorer Luka Bulatović.

 

 

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *