Naslovne strane dnevnih novina za 29. septembar + Najvažniji naslovi iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Za Ulcinj tražiti kvalitetne partnere

Vlada Cme Gore bi morala, ukoliko ima odgovornosti, da zastane sa procedurom izdavanja dijela imovine HTP Ulcinjska rivijera, napravi ozbiljan dogovor sa manjinskim akcionarima i Opštinom Ulcinj, a potom i sprovede transparentnu proceduru odabira kvalitetnog investitora, ocijenio je za “Vijesti poslanik Saša Damjanović.

Zaboravili petlju i kilometar i po puta

Propustom Ministarstva saobraćaja, dok je njime rukovodio Ivan Brajović, u projektni zadatak i ponudu za gradnju dionice autoputa Smokovac Mateševo nije uvrštena petlja Smokovac sa oko kilometar i po autoputa, zbog čega kineski izvođač sada odbija da izvodi ove radove u okviru dogovorene cijene.

Carinici će moći da zabrane rad

Vlada je juče usvojila Predlog izmjena i dopuna Zakona o carinskoj službi na osnovu kojih se stvaraju uslovi za, kako je saopšteno iz Vlade, detaljnije uređenje postupanja carinskih službenika, posebno u dijelu izdavanja upozorenja i naloga i praćenja, zaustavljanja, pregleda i pretresa prevoznih sredstava, putnika i prtljaga.

Dnevne novine

Dobra saradnja u oblasti sektora trezora

Crna Gora i Slovačka imaju zadovoljavajuću saradnju u oblasti jačanja kapaciteta sektora trezora, kazao je juče državni sekretar Ministarstva finansija Nemanja Katnić i dodao da će u narednom periodu dodatna pažnja biti posvećena tom pitanju.

Imovina Brodogradilišta na prodaji za 4,88 miliona

Stečajna uprava Jadranskog brodogradilišta Bijela juče je objavila novi tender za prodaju preostalog dijela imovine preduzeća, po ukupnoj početnoj cijeni od 4,88 miliona eura, ne uključujući zalihe alata i materijala.

Uskoro počinje flaširanje vode sa izvorišta Ledeni izvor

Vlada Crne Gore, donijela je na jučerašnjoj sjednici Odluku o dodjeli koncesije za korišćenje dijela voda sa izvorišta “Ledeni izvor” Sjenožeta, Opština Andrijevica, za flaširanje, odnosno pakovanje ili dopremanje vode u komercijalne svrhe i prihvatila tekst Ugovora o koncesiji sa Investitorom “Vila Mir” iz Kotora.

Dan

Otpuštaju polovinu radnika

Menadžment Barske plovidbe namjerava da se riješi polovine zaposlenih u tom državnom preduzeću zbog velikih troškova i konstantnog poslovanja sa gubitkom. Predsjednik odbora direktora Barske plovidbe Branislav Ćalić je kazao “Danu da je u toku izrada nove sistematizacije, te da od 52 zaposlenih planiraju da ostave 20 do 25 radnika.

Dogovorili saradnju sa Francuzima

Montenegroerlajnz (MA) definisao je na međunarodnom sajmu turizma u Parizu IFT top resa nastavak saradnje sa francuskim tuoperatorima i za narednu godinu, saopštili su iz aviokompanije.

Blokirali 47 opštinskih preduzeća

Poreska uprava (PU) blokirala je žiro račune 47 lokalnih preduzeća i javnih ustanova na ukupan iznos od 511,7 hiljada eura, od čega se 365,4 hiljade odnosi na tekuće obaveze po osnovu poreza i doprinosa na zarade, a 146,3 hiljade na tekuće obaveze po osnovu poreza na dodatu vrijednost (PDV).

Pobjeda

Vuković: Ako ratifikujemo Pariski sporazum možemo zaboraviti na drugi blok TE

Ukoliko parlament usvoji Zakon o potvrđivanju Pariskog sporazuma, koji je ušao u skupštinsku proceduru, bojim se da ćemo morati da zaboravimo na gradnju drugog bloka, a i postojeći bi trebalo da redukuje proizvodnju, kazao je Pobjedi poslanik DPS -a i član skupštinskog Odbora za ekonomiju Filip Vuković.

Pregovori o zakonu se nastavljaju…

Parlament sjutra do ponoći mora okončati vanrednu sjednicu o prijedlogu Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata koju je započeo 26. septembra i prekinuo poslije uvodnog izlaganja ministra Pavla Radulovića, jer tada vlast nije uspjela da nađe kompromis sa koalicionim partnerima Forcom, BS, LP i HGI bez čijih glasova ne može biti usvojen.

Tri operatera uradila zajedničku aplikaciju

Zakon o mjerama za smanjenje troškova postavljanja elektronskih mreža velikih brzina pojeftiniće njihovu izgradnju, saopštila je generalna direktorka za elektronske komunikacije Ratka Strugar na Infofestu. Telekom je na ovom sajmu, između ostalog. Predstavio aplikaciju za registraciju korisnika, prvu u regionu i među prvima u Evropi.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *