Pregled štampe za 28. septembar: Naslovnice + Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Za Karismu je CG banana republika

Kompanija Karisma se, prodavajući prije kraja tendera za zakup objekata Ulcinjske rivijere, aranžmane za hotel Belvi, otvoreno ruga u lice cijelom crnogorskom društvu, smatraju manjinski akcionari Ulcinjske rivijere, Miroslav Jeličić i Tripko Krgović.

U CG za biznis dosta problema

Crna Gora je na novoj listi konkurentnosti Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) zauzela 77. poziciju od 137 rangiranih zemalja, što je pet mjesta bolje nego 2016. godine.

Nema izvještaja, akcije su nula €

Drugi razlog što se čeka sa objavom procjene akcija Rudnika je da se vidi da li A2A izlazi iz EPCG na osnovu sporazuma sa Vladom. U Udruženju manjinskih akcionara Elektroprivrede vjeruju da je revizorska kuća Deloitte u roku koji je davno istekao došla do podataka koji govore da su akcije Rudnika uglja Pljevi ja vrijedne nula eura, odnosno bezvrijedne.

Dnevne novine

Pokretanjem vlastitog biznisa do zaposlenja

Investiciono-razvojni fond (IRF) i Zavod za zapošljavanje (ZZZ) juče su u saradnji sa Opštinom Bijelo Polje, organizovali edukativni seminar pod sloganom Šansa za posao.

Vlada strateški partner Sea Dance-a

Festival Sea Dance ima strateškog partnera u Vladi Crne Gore koja prepoznaje vrijednost ovog događaja, koji se poslije četiri uspješne godine više ne mora nikome dokazivati, poručio je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.

PLJEVLJA PRVI MAPIRANI GRAD U CRNOJ GORI

Više od 40 volontera učestvovalo je u prvom Google događaju u Crnoj Gori, u akciji mapiranja Pljevalja, a organizatori kompanija Omega Solutions ističu da su više nego zadovoljni rezultatima.

Dan

Siva zona pojede milijardu eura

Crna Gora mora da donese novu strategiju razvoja turizma koja će se temeljiti na održivom razvoju i da iskorijeni sivu ekonomiju, koja je jedan od najvećih problema u toj privrednoj grani, kazao je predsjednik Odbora za turizam Privredne komore Dragan Ivančević. Juče je obilježen Svjetski dan turizma, a Crna Gora, kako je kazao, ima razloga da obilježava taj dan jer je poželjna turistička destinacija.

Karići nastavljaju gradnju

Poslije osam godina srpski biznismeni Karići nastaviće gradnju stambenog objekta na najatrakrivnijem dijelu Herceg Novog, uz Šetalište pet Danica i Gradski muzej Mirko Komnenović. Advokatska kancelarija Vukašina Šimraka, pravnog zastupnika porodice Karić, podnijela je nadležnim sekretarijatima u Opštini zahtjev za prolazak mehanizacije šetalištem, kako bi investitori na lokaciji iza tunela na Toploj mogli da otpočnu gradnju.

Strahuju da će Arapi uzeti Aerodrom

Vlasnici zemljišta u zoni Aerodroma Tivat pisali su premijeru Dušku Markoviću i gradonačelnici Tivta Snežani Matijević i pitali ih kakva će biti budućnost tog objekta.

Pobjeda

Pregovaraju o kasi za narednu godinu

Ministarstvo finansija će u oktobru dostaviti nacrt zakona o budžetu za narednu godinu, saopšteno je Pobjedi iz Ministarstva finansija.

Nurković nudi Kinezima dogovor ili arbitražu

Problem oko gradnje petlje na Smokovcu, na prioritetnoj dionici autoputa, može se riješiti dogovorom Vlade i kineske kompanije CRBC, posredovanjem Međunarodne komisije za rješavanje sporova, a u krajnjem slučaju arbitražom, naveo je ministar saobraćaja Osman Nurković. Aerodromi se, kako je naveo, neće prodavati, već će se tražiti najprihvatljiviji model upravljanja.

Sosijete ženeral banka je lider ekonomske saradnje dvije države

Francuske kompanije su sve više zainteresovane za ulaganje u Crnu Goru, zahvaljujući promovisanju države kao atraktivne turističke destinacije, saopštila je ambasadorka Francuske Kristin Tudik Gaborit na sastanku sa guvernerom dr Radojem Zugićem.
Iz CBCG je saopšteno da ambasadorka vjeruje da će osnivanje francusko crnogorskog preduzetničkog kluba, na čemu se trenutno radi, doprinijeti snaženju saradnje.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *