Sutomore i Čanj uskoro će biti velika gradilišta

Dodajte komentar
Sutomore

Građanima Sutomora i Čanja koji su se okupili u sali Crvenog krsta predstavljeni su projekti, čiji se završetak očekuje do kraja 2017. godine, a tiču se ove mjesne zajednice.

Radna grupa, predstavljajući projekte, istakla je da su ovo obećanja koja su dobili od nadležnih institucija, ističući da su posebno zadovoljni radnim sastankom sa čelnicima Morskog dobra, ali ništa manje i sa ostalim državnim institucijama.

Predstavnici radne grupe, koja je od posljednjeg zbora građana imala zadatak da organizuje sastanke sa čelnicima državnih i opštinskih institucija, koje su nadležne za rješavanje infrastrukturnih problema ove mjesne zajednice, naveli su da su naišli na razumijevanje i podršku čelnika ovih institucija i da bi Sutomore i Čanj uskoro trebalo da budu velika gradilišta.

Na početku svog izlaganja podsjetili su prisutne da glavni projekat sekundarnih kanalizacionih kolektora u centralnom dijelu Sutomora, čija vrijednost iznosi 519.834 eura, treba da se završi do februara mjeseca naredne godine, a da bi radovi trebali da otpočnu ovih dana. Riječ je o dijelu velikog projekta izgradnje vodovodno-kanalizacione mreže na području barske opštine, koji se realizuje iz kredita KfW banke, a čije radove izvodi “Jedinstvo iz Užica”.

Opština je već pokrenula niz aktivnosti koji bi trebali da se realizuju u skorijem periodu, a tiče se “ulice prečice”, čija vrijednost iznosi 84.000 eura, te asfaltiranje putnih pravaca po prioritetima mjesnih zajednica za koje je opštinskim budžetom već izdvojeno 100.000 eura.

Takođe, do kraja godine treba da se okončaju radovi i na kraku fekalne kanalizacije u zapadnom dijelu čanjske plaže i njegovo asfaltiranje za čije radove je sredstva izdvojila Opština Bar i Morsko dobro.

Predstavnici Radne grupe ove mjesne zajednice su napomenuli da su posebno zadovoljni ishodom razgovora sa čelnicima državnih institucija Morskog dobra, Direkcije za saobraćaj i Regionalnog vodovoda.

Direktora Morskog dobra Predrag Jelušić, potvrdio je za informaciju o Projektu izgradnje trga u Sutomoru, šetališta i Marine, koja je nedavno predstavljena javnosti, da bi do kraja ove godine trebao da bude gotov Glavni projekat, a da bi tender za zakup ovog pristaništa već trebao da se raspiše početkom naredne godine.

Takođe, direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača ih je informisao da su obezbijeđena sredstva za finansiranje projekta rekonstrukcije treće trake od Kufina do tunela Ćafe, čime će biti riješeni mnogi saobraćajni problemi kako ove mjesne zajednice, tako i barske opštine.

Parača je posebno akcentirao na proširenju ulaza u Čanj, kao i na proširenju lokalnog puta na kritičnim mjestima u ovom barskom naselju.

On vjeruje da će radovi biti završeni do naredne turističke sezone.

Do naredne turističke sezone trebalo bi biti riješeno i vodosnabdijevanje, što je bilo jedan od gorućih problema ovog atraktivnog turističkog naselja. Prema navodima članova Radnog tijela ove mjesne zajednice direktor ovog preduzeća Regionalni vodovod Goran Jevrić im je saopštio da je spreman u svako doba da sa saradnicima izađe na teren i snimi situaciju, identifikuje probleme i počne projektovanje traj nog rješenja vodosnabdijevanja ove MZ.

Građani su izrazili nezadovoljstvo radom u ovim naseljima, istakavši da su ovi djelovi opštine zapostavljeni decenijama.

Dnevne novine

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *