Bitcoin na rekordnih 4.700 dolara

Dodajte komentar

Kriptovaluta bitcoin dostigao je cijenu od 4.700 dolara, što je ogroman skok u samo nekoliko sati. 

Ova vrijednost je novi rekord kada je u pitanju bitcoin, a u odnosu na prošli mjesec on je skuplji za 1.984 dolara.  U odnosu na prošlu nedjelju  bitcoin je “poskupio” za skoro 500 dolara, točnije 481,19 dolara.

Ono što je posebno zanimljivo jest podatak da je za samo 24 sata, odnosno od ponedjeljka, ovoj virtualnoj valuti cijena porasla za 238 dolara.

Tačno četiri nedelje otkako se platforma bitkoin podijelila na bitkoin i bitkoin keš. Stručnjaci izdvajaju jednu činjenicu: Bitcoin raste dok je istovremeno, izdvojeni ogranak pao je na najniži nivo u više od nedjelju dana.

Bitkoin je skočio za više od 6,5 odsto, na rekordni nivo od 4.703,42 dolara, što je mesečni rast od skoro 70 odsto, prema podacima KoinDeska, izvještava tv mreža CNBC. Istovremeno, bitkoin gotovina je pao na minimuim od 559,61 dolara, što je najniži nivo od 18. avgusta, prije nego što se oporavio na oko 575 dolara, prema podacima kompanije KoinMarketkKap-a.

Alternativna verzija bitkoina, koju podržava manjina programera, i dalje je u plusu za oko 170 odsto od minimuma od 210 dolara na kom je bila 1. avgusta, na dan razdvajanja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *