Pregled štampe za 16. avgust: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

A2A namjerava da ospori mjeru suda

A2A analizira odluku crnogorskog pravosuđa da joj blokira akcije u Elektroprivredi (EPCG) kako bi tu mjeru pravovremeno osporila, saopšteno je iz italijanske kompanije.

U Đalovića pećini konflikt interesa

Direkcija javnih radova (DJR), kojom rukovodi Almer Kalač, uskoro bi trebalo da odabere ponuđača koji će praviti Glavni projekat turističke valorizacije uređenja dijela Đalovića pećine u opštini Bijelo Polje.

Cungu: Previše je zaposlenih

U Opštini je zaposleno oko 200 službenika, Cungu sekretarima naredio da smanje broj zaposlenih za najmanje četvrtinu. Predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu naredio je svim sekretarima da sačine nove nacrte akata o sistematizaciji radnih mjesta i smanje broj zaposlenih za najmanje četvrtinu.

Dnevne novine

Politika ostala u Kremlju, Rusi i dalje vole Crnu Goru

Ko drugome jamu kopa, sam u nju pada, kaže poslovica, a na primjeru pokazuju ruski mediji koji su posle niza negativnih tekstova o Crnoj Gori priznali da naša država i ove godine ima uspješnu turističku sezonu. Zanimljivo, potvrdili su i informaciju da ruskih turista nije manje u Crnoj Gori nego ranije, već smatraju da je taj broj na istom nivou kao prethodne godine.

Cijene stanova od 350.000 do nekoliko miliona eura

Na izgradnji rizorta Portonovi trenutno je angažovano 600 radnika, od kojih je polovina iz Crne Gore, kazala je menadžer za korporativne komunikacije i društveno odgovorno poslovanje Azmont Investmentsa Adrijana Husić.

Dan

Rajović nova direktorica

Na drugoj redovnoj sjednici, koja je održana juče, odbor direktora Instituta Igalo odlučio je da, nakon isteka četvorogodišnjeg mandata dosadašnjem izvršnom direktoru Zoranu Bošnjaku, na to mjesto imenuje Gordanu Rajović.

Zbog suše slabiji kvalitet povrća

Visoke temperature i velika suša koja traje mjesecima utiče na kvalitet poljoprivrednih proizvoda, a zbog takvih vremenskih uslova, dosta proizvoda ranije sazrijeva, izjavio je za “Dan poljoprivredni proizvođač iz Zete Mladen Aligrudić. On je naveo da je zbog ekstremno visokih temperatura paradajz lošijeg kvaliteta.

Boravi 42,5 hiljada gostiju

Na ulcinjskoj rivijeri trenutno boravi 42,52 hiljade registrovanih gostiju, pokazuju podaci Turističke organizacije. U poređenju sa prošlom godinom to je 30 odsto više, prenosi portal Ul-info.

Pobjeda

Realno je očekivati pad kamata na kredite, ali ne i na štednju

Kamatne stope na kredite i dalje su barijera za dinamičniji oporavak privrede, zato očekujem njihov dalji pad. Nerealno je i potpuno promašeno očekivanje da kamatne stope na depozite idu u zonu negativnih, a posebno kadaje riječ o štednji građana.

U Crnoj Gori boravi 200.000 turista

U Crnoj Gori danas boravi 200.000 turista, štoje osam odsto više u odnosu na rekordnu posjećenost lani saopštili su iz Ministarstva turizma.

Julska inflacija 1,2 odsto

Mjesečna inflacija u julu, mjerena harmonizovanim indeksom potrošačkih cijena, iznosila je 1,2 odsto, a u odnosu na isti mjesec prošle godine viša je za 3,2 odsto, saopšteno je iz Monstata.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *