Pregled štampe za 14. avgust: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Dobra promocija povećala broj turista

Sezona u Crnoj Gori se, prema dosadašnjim turističkim pokazateljima, razvija u dobrom pravcu, a zainteresovanost za ponudu je više nego ohrabrujuća, pa se očekuje da će biti bolja od prošlogodišnje, ocijenjeno je iz Privredne komore (PKCG). Naveli su da je to i rezultat promocije na glavnim emitivnim tržištima i otvaranja novih tržišta poput skandinavskog.

Predata 22 zahtjeva za kredit

Zavodu za zapošljavanje (ZZZ) su u prvoj polovini godine podnijeta 22 zahtjeva za dodjelu kredita, ukupne vrijednosti 120 hiljada eura, čijom realizacijom bi se otvorila 24 nova radna mjesta, prenosi agencija Mina biznis.

Većina izmjena na štetu radnika

Poslanik DF-a Branka Bošnjak kazala je da kada se izmjene zakona o radu stavljaju na javnu raspravu u avgustu, u periodu godišnjih admora, jasno je da se nešto želi sakriti i provući.

Dnevne novine

U Lipskoj pećini 30.000 turista

Lipsku pećinu je, tokom prethodne dvije godine, posjetilo ukupno 30.000 turista, a tokom ove sezone bilježi se rast posjeta stranih gostiju.

Uskoro proizvodnja piva u Herceg Novom

Herceg Novi će uskoro, pored Podgorice i Nikšića, postati treći grad u Crnoj Gori u kojem se nalazi fabrika za proizvodnju piva. U Nikšiću je Trebjesa gigant, u Podgorici se nalazi manja fabrika, za proizvodnju takozvanog kraft, odnosno zanatskog piva, dok će se u Novom takođe proizvoditi kraft pivo.

Indeksi na rekordnom nivou

Oštra retorika između SAD-a i Sjeverne Koreje uslovila je protekle sedmice na svjetskim berzama povlačenje investitora iz rizične imovine, odnosno dionica, koji su potražili sigurnija utočišta za svoj kapital.

Dan

Izdali pet hiljada pogrešnih računa

U 2016. godini potrošači su Elektroprivredi (EPCG) podnijeli 8.266 prigovora, od čega je u korist kupaca riješeno čak 6.275, što znači da je oko 75 procenata bilo opravdano.

Ima 37 miliona u kešu, a ne plaća sedam za KAP

Nikšićka firma Uniprom u finansijskom izvještaju, predatom Poreskoj upravi, prijavila je 37.351.395 eura obrtnih sredstava, iako već tri godine neće da isplati 28 miliona kupoprodajne cijene za imovinu Kombinata aluminijuma (KAP). Vlasnik Uniproma Veselin Pejović je dosad u tri rate isplatio 21 milion, dok sedam miliona neće da isplati dok stečajna uprava i Privredni sud ne riješe imovinskopravne i druge sporne odnose.

Gubitak 7,6 odsto

Institut za crnu metalurgiju (ICM) zabilježio je na kraju drugog kvartala gubitak od 141,59 hiljada eura, što je 7,6 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine, pokazali su podaci izvještaja o poslovanju koji je objavljen na sajtu Montenegroberze.

Pobjeda

Rekordnih 126.500 noćenja

Već više od mjesec, u starom i novom stacionaru Instituta “Dr Simo Milošević nema slobodnih kreveta, a od početka godine ovdje bilježe rekordnu posjetu u odnosu na proteklih nekoliko, sa ostvarenih 126.500 noćenja, što je za 9.500 više nego lani, prenosi Radio Jadran.

Ova godina bolja od prošle

Sezona u Crnoj Gori se, prema dosadašnjim turističkim pokazateljima, razvija u dobrom pravcu, a zainteresovanost za ponudu je više nego ohrabrujuća, pa se očekuje da će biti bolja od prošlogodišnje, ocijenjeno je iz Privredne komore.Predstavnici Stručne službe PKCG kazali su da je to, između ostalog, rezultat promocije crnogorske turističke destinacije na glavnim emitivnim tržištima i otvoranja novih tržišta poput skandinavskog.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *