Geopolitičke tenzije oborile američke berze

Dodajte komentar

Američke akcije su okončale trgovanje blagim padom vrijednosti, nakon upozorenja koje je Tramp uputio predsjedniku Sjeverne Koreje.

Ipak, reakcija tržišta bila je dosta blaga, prije svega usljed činjenice da novi američki predsjednik oštru retoriku često nije prevodio i u djela. Dow Jones je prekinuo niz od deset dana rasta zaredom, okončavši trgovanje u blagom minusu na 22.085,3 poena. Indeks S&P 500 oslabio je 0,2% na 2.474,9 poena, predvođen padom sektora materijala, dok je indeks tehnoloških akcija, Nasdaq, zabeležio identičan pad na 6.370,5 poena.

Od korporativnih vijesti, rezultate bolje od očekivanja objavili su Michael Kors i Ralph Lauren što je podiglo akcije ovih kompanija za 21,5 i 13,3%, respektivno. Evropski berzanski indeksi završili su jučerašnje trgovanje u pozitivnoj teritoriji. Njemački DAX je ojačao 0,3% na 12.292 poena, dok su francuski CAC i britanski FTSE blago porasli na 5.218,9 i 7.542,7 poena, respektivno. Na ekonomskom polju objavljeni su razočaravajući trgovinski podaci iz Njemačke i Francuske. U Nemačkoj je u junu zabilježen pad izvoza od 2,8%, dok je uvoz pao za 4,5%.

Tržište nafte je juče zabilježio gubitke– WTI se spustio na 48,96 USD po barelu, dok se Brentom trgovalo na skoro 52 USD po barelu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *