Pregled štampe za 3. avgust: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Dobit imalo 11 banaka od ukupno 15 na tržištu

Ukupni dobitak 11 banaka iznosi 18,6 miliona eura, dok su četiri banke zabilježile gubitak od 2,69 miliona eura

Ponuda za otkup akcija NLB važi do 16.avgusta

Zainteresovani akcionari NLB banke Podgorica do 16. avgusta mogu prihvatiti javnu ponudu većinskog vlasnika, istoimene slovenačke banke, za otkup preostalih akcija po cijeni od 29,1 eura po akciji.

Na novoj Bijeloj listi je 251 preduzeće

Poreska uprava objavila je juče novu Bijelu listu, odnosno spisak poreskih obveznika kod kojih je uočen najveći stepen fiskalne discipline.

Dnevne novine

U nacionalne parkove više od 128.000 posjetilaca

Nacionalne parkove u Crnoj Gori od početka godine do 17. jula posjetilo je ukupno 128.090 ljudi, devet od-sto više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Inspektori u julu oduzeli više vrsta cigareta

Tržišna inspekcija je krajem jula, prilikom kontrole prometa na malo duvan-skih proizvoda u kiosku u Podgorici oduzela više vrsta cigareta vrijednosti 118 eura.

Dan

Nismo u blokadi

Kompanija Normal turs nije vlasnik hotela Hilton Podgorica Crna Gora. Vlasnik hotela Hilton je kompanija Hotel Crna Gora d.o.o, koja nije u blokadi, saopštili su iz pi-ar službe hotela Hilton Podgorica Crna Gora. Oni su reagovali na juče objavljeni tekst “Hilton blokiran zbog 421 hiljadu duga.

Za pola godine zaradili 2,8 miliona eura

Vlasnici mini hidroelektrana (mHE) u Crnoj Gori za pola godine su zaradili 2,814 miliona eura, pokazuju podaci Crnogorskog operatora električne energije (COTEE). Od toga iznosa građani su preko računa finansirali 1,609 miliona eura, dok se ostatak od 1,204 miliona, odnosi na tržišnu vrijednost energije.

Zbog put opcije u minusu 95 miliona

Profit italijanske kompanije A2A smanjen je za 95 miliona eura nakon aktiviranja put opcije i za šest mjeseci je iznosio 157 miliona eura, saopštili su iz te kompanije.

Pobjeda

Od kamata i naknada uzeli 71 milion

Petnaest banaka, koje posluju u Crnoj Gori, od građana i privrede za pola godine su uzele 71,4 miliona eura od kamata, naknada i provizija.

CGES ima 26 miliona u šteku

Crnogorski elektroprenosni sistem za pola godine ostvario je dobit od 1,7 miliona eura, 2,2 puta više nego lani. Prihodi kompanije su porasli devet odsto na 15,5 miliona, a rashodi 5,2 odsto na 14,1 milion. Ukupna aktiva CGES-a porasla je 10,9 odsto na 259,4 miliona. Neraspoređena dobit kompanije iznosi 25,7 miliona, a odložene poreske obaveze 868.000.

Oba centra u Igalu u plusu

“Budvanska rivijera je za pola ove godine imala minus od 607 hiljada, a Lutrija 395 hiljada eura. Profit Centra Igalo i Instituta Igalo bioje 25,7, odnosno 18,2 hiljade, a Zetatransa 405 hiljada eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *