Wataniya Airways uspostavlja letove za Sarajevo

Dodajte komentar

Kuvajtska aviokompanija Wataniya Airways najavila je uspostavljanje letova za Sarajevo 12. i 13. jula.
Osim leta za prijestonicu Bosne i Hercegovine iz Wataniya Airwaysa su najavili uspostavljanje letova za glavni grad Gruzije Tbilisi i glavni grad Azerbejdžana Baku.

Karte za sve letove se već mogu rezervisati na njihovoj službenoj internet stranici.

PR Wataniya Airwaysa Lana Al-Rashaid kazala je za agenciju KUNA da će biti uspostavljeno još 10 letova nakon pokrenute administrativne procedure.

Avioprevoznik će prevoziti putnike s jednim od sedam aviona Airbus A320, koji će imati kapacitet za sjedenje 12 putnika u biznis i 120 u ekonomskoj klasi.

Bosna i Hercegovina postaje sve popularnija destinacija za turiste iz Kuvajta, Ujedinjenih arapskih Emirata i Katara, navodi Ex-Yu Aviation. Arapski investitori, prvenstveno iz Kuvajta, grade apartmane i hotele širom Sarajeva i snažno promovišu odredište za porodice srednje klase u potrazi za jeftinijim alternativama zapadnoj Evropi, podstičući putovanja s Bliskog Istoka prema Sarajevu, posebno tokom ljetnih mjeseci. Budući da BiH nema nacionalnu turističku agenciju, neslužbene procjene govore o ukupnom broju arapskih turista u zemlji između 50.000 i 60.000 godišnje, a oko četvrtina kupuje imovinu u BiH. Vjeruje se da je broj posjetilaca sa Bliskog istoka porastao 200% samo u 2016. godini.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *