Pregled štampe za 30. jun: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Smanjene zarade funkcionerima

Skupština je juče usvojila rebalans ovogodišnjeg budžeta kojim je usaglašena nova organizacija državne uprave, a iznos planiranih prihoda povećan za osam miliona eura zbog naplate zaostalog poreskog duga u skladu sa Zakonom o reprogramu duga.

Novi direktor, gubitak pokrili

U saopštenju Zetatransa objavljenom na sajtu berze navedeno je da su juče za članove odbora direktora izabrani Emest Gortan, Matjaž Ujčić i Marko Rems iz koncerna Intereuropa, većinskog vlasnika Zetataransa.

Bracanović na čelu borda

Za novog predsjednika odbora direktora Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) juče je izabrana Vesna Bracanović. Ona će na toj funkciji zamijeniti Dragana Laketića.

Dnevne novine

Kreditno zaduženje za projekat Luštica

Skupština akcionara Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) je na jučerašnjoj sjednici donijela odluku o kreditnom zaduženju za finansiranje energetske infrastrukture za projekat Luštica.

Danas ročište po tužbi bivših radnika KAP-a

Treće ročište po tužbi dijela bivših radnika Kombinata aluminijuma (KAP), zbog nerealizacije zakona o isplati njihovih otpremnina, zakazano je za danas u Osnovnom sudu.

Societe ne prodaje banku u Crnoj Gori

Societe Generale grupa nij e u procesu prodaj e banke u Crnoj Gori, jer je zadovoljna njenim rezultatima i sposobnošću da ostvari profitabilan rast zahvaljujući posvećenosti i kvalitetu menadžmenta i zaposlenih, saopštio je regionalni direktor Grupe za Balkan Jean Philippe Guillaume.

Dan

Uložili 46 miliona, a ne znaju efekte

Ministarstva i opštine nijesu dovoljno efikasno preduzeli mjere iz svoje nadležnosti na uspostavljanju energetske efikasnosti u javnom sekgoru i nijesu u dovoljnoj mjeri obezbijedili ispunjavanje propisanih obaveza utvrđenih zakonom, drugim aktima i strateškim dokumentima, konstatovala je Državna revizorska institucija (DRI).

Najveći prihod od povećanja PDV-a

Predlog fiskalne strategije za period od ove do 2020. godine, koji je usvojen na sjednici Vlade 9. juna, objevljen je juče na sajtu Vlade.

Za tajne troškove još osam miliona

Skupština je juče usvojila rebalans budžeta kojim se povećava tekuća rezerva za osam miliona eura. Rebalans su podržali svi poslanici vladajuće koalicije. Tekuća rezerva je stavka u budžetu iz koje se odlukama užeg kabineta, obično tajnim, isplaćuje za neplanirane troškove.

Pobjeda

EKIP ne mora da plati 2,6 miliona eura

Viši sud potvrdio je presudu Osnovnog suda kojom je odbijen tužbeni zahtjev kompanije “Lovćen invest” da, na ime naknade štete, Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) plati 2,6 miliona eura.

Tvrde da su sliku pokvrarili međunarodni standardi

Kontinuitet poslovanja Port of Adria nije ugrožen ni na koji način. Navodi u izvještaju nezavisnog revizora Deloit na osnovu revizije finansijskih iskaza Port of Adria odraz su standardne forme izvještavanja koji se primjenjuju na osnovu Međunarodnih standarda revizije saopšteno je juče iz ove barske kompanije čiji vlasnik je turski Global port, u reagovanju na izvještaj revizora.

U julu se očekuje izbor još jednog člana Senata DRI

Na julskoj sjednici parlamenta u okviru izbora i imenovanja trebalo bi da bude izaran još jedan član Senata Državne revizorske institucije,navljeno je juče na sjednici skupštinskog Odbora za ekonomiju.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *