Pregled štampe za 15. jun: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Husić: nema zastoja u gradnji rizorta Portonovi

Nema zastoja u gradnji Portonovi rizorta, čemu je kompanija Azmont sa partnerima intenzivno posvećena, rekla je menadžerka za korporativne komunikacije Adrijana Husić. Ona je Radiju Jadran kazala da je na gradilištu sada 600 radnika i ne trebaju im niskokvalifikovani radnici iz Turske, kako se pominje u javnosti.

Banke moraju imati više novca

Primjena novih zakonskih rješenja koje priprema Centralna banka zahtijevaće dodatnu dokapitalizaciju svih banaka i dovešće do povećanja troškova njihovog poslovanja.

Atlas banci odobrena emisija

Komisija za hartije od vrijednosti odobrila je Atlas banci dokapitalizaciju vrijednu 12,5 miliona eura.

Dnevne novine

Iz Crne Gore na projektu angažovano 300 radnika

Kompanija Azmont Investments demantovala je informaciju da dovode oko 800 radnika iz Turske koji će graditi rizort Portonovi, ističući da trenutno nemaju planove za dovođenje nove radne snage.

Moguće oslobađanje od poreza zakupaca

Predlogom izmjene Zakona o porezu na nepokretnosti, koji je u skupštinskoj proceduri, korisnici nepokretnosti u državnoj svojini trebalo bi da budu oslobođeni te poreske obaveze.

Struja neće poskupjeti zbog akciza na ugalj

Na formiranje cijena električne energije ne utiču troškovi proizvođača, a samim tim ni povećani trošak uglja zbog uvođenja akcize na taj energent, saopšteno je iz Regulatorne agencije za energetiku (RAE).

Dan

Za osam godina potrošili 178 miliona

Vrijednost depozita Vlade je u poslednjih osam godina sa 183 miliona eura pala na samo 5,5 miliona eura, pokazuju podaci izvršne vlasti iz završnog računa budžeta za 2016. godinu.

Neizvjesno da li će padati kamate

Kamatne stope su na istorijskom minimumu od 7,12 odsto sa trendom daljeg blagog pada, kazao je guverner Radoje Žugić nakon jučerašnjeg sastanka sa direktorima 15 banaka koje posluju u Crnoj Gori.

Usvajaju minus od 11,5 miliona

Odbor direktora Montenegroerlajnza (MA) sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 30. jun u 12 sati. Akcionari će se izJasniti o izvještaju o poslovanju za 2016. godinu, izvještaju revizora i imenovanju revizora za narednu godinu.

Pobjeda

Nastoje da zadrže liderstvo

NLB banka privodi kraju proces restrukturiranja nakon čega će biti u poziciji da i dalje razvija lidersku poziciju na tržištu saopštenojejuče iz ove banke nakon sjednice Skupštine akcionara.

Buka košta domaćine do 40 odsto zarade

Buka na otvorenom, u blizini smještajnih kapaciteta, predstavlja konstantan problem, limitirajući faktor razvoja turizma i rizik za zdravlje. Suzbijanje buke je jedan od prioriteta u pripremi ove i sljedećih sezona, ocijenjeno je na tematskoj sjednici Odbora Udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore.

Bankarima za spekulacije do pet miliona eura kazne

Centralna bankaje predložila da se u zakon ugrade direktive EU koje za najteže prekršaje u bankarskom poslovanju propisuju kazne do deset odsto ukupnog godišnjeg neto prihoda banke u prethodnoj godini, a za fizičko lice do pet miliona rečeno je Pobjedi iz Centralne banke.

 

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *