Održana godišnja Skupština akcionara NLB-a

Dodajte komentar

Danas je održana redovna Skupština akcionara NLB Banke, na kojoj je usvojen Godišnji izvještaj o poslovanju sa izvještajem nezavisnog spoljnjeg revizora za 2016. godinu. Kako su naveli iz NLB-a, uz stabilan kreditni portfelj i povećanu atraktivnost proizvoda i usluga, kao i cjelokupne ponude, NLB Banka je potvrdila pozitivan rezultat i ostvarila godišnju dobit za 2016. u iznosu od 6 miliona EUR, čime je potvrdila svoju lidersku poziciju na crnogorskom bankarskom tržištu.

Glavni izvršni direktor Martin Leberle je, nakon usvajanja finansijskih rezultata, izjavio da je ponosan na rezultate koje je banka postigla 2016. godine, kojima se, kako je kazao, potvrđuje da su sprovedene mjere u procesu optimizacije organizacije već ostvarile pozitivan uticaj.

“Veoma sam zadovoljan i ostvarenim rezultatima u prvih 5 mjeseci 2017.godine. Upravo povjerenje naših klijenata i naporan i posvećen rad cijelog našeg tima stoji iza postignutih rezultata. U novoj organizaciji Dino Redžepagić će pored svoje pozicije Izvršnog direktora za prodaju biti zadužen za strateški najrelevantniju oblast kao Izvršni direktor za inovacije, čime ćemo stvoriti preduslove za dalju modernizaciju naših usluga i lansiranje inovativnih rješenja za naše klijente. Veoma sam zadovoljan radom segmenta posvećenom rizicima i finansijama kojim upravlja izvršni direktor Robert Kleindienst. Zajedno sa sektorima koji pružaju servisnu podršku, u potpunosti smo spremni da slijedimo našu novu strategiju i da podržimo prodajne timove u cilju zadovoljstva naših postojećih i novih klijenata.  Privodeći kraju proces restruktuiranja bićemo u najboljoj poziciji da dalje podržimo i razvijamo svoju lidersku poziciju na tržištu”, zaključio je Leberle.

NLB Grupa je definisala i novu srednjeročnu strategiju, kako bi i nadalje zadržala svoju vodeću poziciju grupacije specijalizovane za region Jugoistočne Evrope, sa ambicioznim planovima za dalji rast prihoda.

“Kao članica NLB Grupe, NLB Banka će u razvoju primjenjivati nove tehnologije, koje će pomoći, ne samo da se bankarsko poslovanje pojednostavi, nego i da se već sada izađe u susret budućim potrebama klijenata. Strategija će usmjeravati dalji razvoj svih članica NLB Grupe, sa ciljem da ostane uspješna bankarska grupacija, koja poštuje savremene bankarske standarde i trendove u svim sferama poslovanja, sa naglaskom na digitalizaciji i jednostavnosti”, navode iz banke.

Na Skupštini akcionara se raspravljalo i o ostalim temama iz njene nadležnosti,

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *