Еvropska banka za obnovu i razvoj nagradila Hipotekarnu banku

Dodajte komentar

Hipotekarna banka dobila je nagradu  “Najaktivnija banka u Crnoj Gori u 2016.” u Programu za olakšavanje trgovine (Trade Facilitation Programme – TFP) Evropske banke za obnovu i razvoj. Hipotekarna banka se pridružila EBRD-ovom Programu za olakšavanje trgovine u novembru 2014. godine, u cilju pružanja  podrške razvoju i diverzifikaciji privatnog sektora sa trgovinsko-finansijskom linijom od 3 miliona eura za finansiranje spoljne trgovine.

Direktorica Sektora za poslovanje sa pravnim licim, Ana Golubović kazala je da su veoma ponosni što je njihov rad prepoznat od strane Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj.

“Ova nagrada je dokaz da se krećemo u pravom smjeru u cilju aktivnog doprinosa ekonomskom rastu, dok sam program jača našu sposobnost da obezbijedimo finansiranje trgovine i privrednicima damo podršku koja im je potrebna za pristup jačanju njihovih uvozno-izvoznih aktivnosti.  Saradnja sa EBRD-om nam je omogućila da finansiramo širi opseg različitih djelatnosti u Crnoj Gori, što je veoma važno imajući u vidu trenutne potrebe sektora malih i srednjih preduzeća koje su od ključnog značaja za održivi rast i otvaranje novih radnih mjesta”, rekla je Golubović prilikom preuzimanja nagrade.

Holger Muent, direktor EBRD-a za Zapadni Balkan, ovim povodom je naglasio: “Čestitamo Hipotekarnoj banci a ovoj nagradi. Banka je važan partner EBRD-a u regionu. Ova nagrada dodatno naglašava posvećenost Hipotekarne banke da podrži medjunarodnu i unutar-regionalnu trgovinu i prekogranične ekonomske integracije, kao jedan od strateških prioriteta EBRD-a za Zapadni Balkan.”

Program za olakšavanje trgovine EBRD-a, pokrenut je 1999. godine, a trenutno uključuje 96 partnerskih banaka u 26 zemalja u koje EBRD ulaže sa ciljem da promoviše spoljnu trgovinu iz i među zemljama u koje EBRD ulaže. Kroz ovaj program EBRD obezbjeđuje garancije međunarodnim bankama, uzimajući u obzir politički i komercijalni rizik međunarodnih trgovinskih transakcija koje se preduzimaju od strane banaka u zemljama u kojima se posluje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *