Dugovanja “Agrokor”-a iznose 5,4 milijardi eura

Dodajte komentar

Kompanija “Agrokor” je saopštila da su na dan 31. marta, bez “Mercator”-a i sa njim povezanim društvima, njena ukupna dugovanja prema bankama i dobavljačima 40,4 milijardi kuna, odnosno, 5,4 milijarde eura.

Dugovanje po dospjelim kamatama, ostalim zajmovima, rezervacijama, odloženoj poreskoj obavezi i ostalo ne prikazuju dugovanje cjelokupne Grupe, nego samo dugovanje najvećih 19 društava proširene Grupe, saopšteno je iz “Agrokor”-a.

U saopštenju se navodi i da je “Agrokor dd” 13. aprila, uz garancije određenih povezanih i zavisnih društava, uzeo kredit sa prednošću u namirivanju u iznosu od 80 miliona eura, koji nije prikazan u postojećoj zaduženosti i koji je iskorišćen za potrebe obrtnog kapitala.

“Agrokor” napominje da su navedeni finansijski podaci izvedeni iz internih izvještaja upravljačkog računovodstva i podliježu reviziji u postupku vanredne uprave u skladu s pravnim okvirom. Takođe, navodi se da je u preliminarnim provjerama identifikovana mogućnost postojanja potencijalnih nepravilnosti u finansijskim izvještajima. Provjere su u toku, a konačni finansijski izvještaj će uslijediti nakon toga.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *