CBCG i SB dogovaraju program budžetske podrške

Dodajte komentar

Guverner Centralne banke Crne Gore dr Radoje Žugić, sa saradnicima sastao se sa delegacijom Svjetske banke koju je predvodila šefica Kancelarije Svjetske banke za Crnu Goru i BiH Tatiana Proskurjakova.

Na sastanku je bilo riječi o mogućnosti ugovaranja programa budžetske podrške za Crnu Goru. U tom smislu, sagovornici su razmatrali aktivnosti i mjere koje je potrebno realizovati u pravcu konkretizacije aranžmana.

Kad je riječ o aktivnostima u nadležnosti CBCG, na sastanku je postignuta puna saglasnost i dogovoren vremenski okvir za implementaciju mjera, koje će uskoro biti i formalno usaglašene, a prvenstveno se odnose na dalje snaženje regulatornog okvira, procjenu kvaliteta aktive, uvođenje evropskih standarda i implementaciju najboljih praksi.

Guverner Žugić je pohvalio plan fiskalne konsolidacije koji je pripremilo Ministarstvo finansija i izrazio očekivanje da će Svjetska banka, kroz odobrenje programa budžetske podrške, dati priznanje posvećenosti Vlade sprovođenju ovog plana.

Guverner je, takođe, istakao da će CBCG, kroz izvršavanje dogovorenih aktivnosti, a koje predstavljaju nastavak napora na planu unaprijeđenja finansijske stabilnosti, dati puni doprinos postizanju dogovora o programu budžetske podrške.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *