Neto dobit Telekoma 600 hiljada eura

Dodajte komentar

Neto dobit kompanije Crnogorski telekom u prvom kvartalu ove godine iznosila je oko 600 hiljada eura, odnosno dva miliona eura manje nego u uporednom prošlogodišnjem periodu. Kako su saopštili u toj telekomunikacionoj kompaniji, u prvom kvartalu ostvarili su prihode od 19,8 miliona eura, što je osam odsto manje u odnosu na uporedni period.

Razlog smanjenja prihoda, kako smatraju u Telekomu, vezan je za efekte regulacije, povećanu konkurenciju na tržištu fiksnog pristupa, ubrzane supstitucije fiksne telefonije i smanjeni obim dolaznog saobraćaja.

Izvršni direktor Crnogorskog telekoma Milija Zeković rekao je da je evidentno da se telekomunikaciono tržište suočava sa brojnim izazovima na koje treba odgovoriti i u skladu sa kojima treba napraviti i određene promjene, da bi se unaprijedilo ukupno poslovanje.

“Zadovoljan sam činjenicom da su na pravi način i u vrlo kratkom roku iskoristili radio-frekvencijske resurse i već do kraja marta pokrili 4G signalom 95 odsto naseljene teritorije Crne Gore”, rekao je Zeković.

Na kraju izvještajnog perioda korisnici Crnogorskog telekoma su koristili 353 hiljade SIM kartica, što je 19 hiljada ili šest odsto više u poređenju sa prošlom godinom. Baza postpejd kartica se uvećala za 25 hiljada ili 15 odsto, dok je baza pripejd SIM kartica smanjena šest hiljada.

Crnogorski telekom je ostao lider na tržištu u postpejd segmentu.

Optička mreža je sada dostupna u preko 57 hiljada domaćinstava, što predstavlja 30 odsto njihovog ukupnog broja u Crnoj Gori. Broj korisnika optičke mreže je porastao 25 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine i iznosio je 14,5 hiljada navodi se u saopštenju.

Iz Telekoma su naveli da je operativna dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA), isključujući posebne uticaje, bila niža 1,2 miliona eura ili 17 odsto i iznosila je 6,1 milion eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *