Antonio Alvarez na čelu Agrokora

Dodajte komentar

Antonio Alvarez III. upravljaće restrukturiranjem Agrokora, nezvanično doznaje N1. Dolazi iz velike svjetske konsultantske kuće, specijalizovane za restrukturiranja, Alvarez&Marsal, i dobro je upoznat s radom Agrokora.

Alvarez je izvršni direktor za restrukturiranje u Evropi u konsultantskoj kući Alvarez&Marsal.

Ta je kuća već neko vrijeme prisutna u Agrokoru, nakon što ju je ruski Sberbank angažovao za pronalazak izlazne strategije.

Prema podacima objavljenim na stranicama kompanije, Alvarez već 25 godina radi u privatnim i javnim kompanijama širom Evrope – od Velike Britanije, preko Njemačke, Francuske, Italije, Španije, Holandije, Luksemburga, Švicarske, Finske, Estonije i Rumunije.

Prije toga vodio je timove za restrukturiranja nekoliko multinacionalnih kompanija, koje su zapošljavale desetine hiljada zaposlenih.

On je sin osnivača kuće Alvarez&Marsal, Antonia Alvareza II.

Kako se ranije doznalo, mijenjaće se uprava Agrokora, ali ne cijela odmah, već će se za početak osnažiti uvođenjem funkcije glavnog direktora za restrukturiranje kao ključne osobe za sprovođenje programa stabilizacije, i tu u priču ulazi Alvarez.

Finansijski analitičar Hrvoje Japunčić, koji je ovih dana komentarisao za N1 izjave o nepotpunom prikazivanju duga kompanija u sklopu Agrokora u finansijskim izvještajima, naveo je da je moguće da je informacija o tome dospjela u javnost, nakon što su u Agrokor ušli predstavnici kuća Alvarez&Marsal, ali i revizorske kompanije Deloittea. Kazao je da je moguće da su se u tim dubinskim analizama utvrdile nepravilnosti.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *