Na sudu parcela koju je Mugoša ustupio radnicima KAP-a: Krivičnim prijavama se bore za plac

Dodajte komentar

Nekadašnji predsjednik Samostalnog sindikata radnika Kombinata aluminijuma Zoran Milošević saopštio je da je taj sindikat, koji praktično postoji samo na papiru, bio primoran da podnese krivičnu prijavu protiv čelnika glavnog grada, jer u prethodnih 18 mjeseci Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora nije izdao građevinsku dozvolu za izgradnju zgrade za 70 sadašnjih i bivših radnika KAP-a.

S druge strane grupa od 239 sadašnjih i bivših radnika KAPa je podnijela krivičnu prijavu protiv Miloševića i njegovih saradnika, jer smatraju da oni nemaju legitimitet za izgradnju te zgrade i raspodjelu stanova na placu koji im je ustupio glavni grad 2009.

Istekla dozvola

Milošević je podsjetio da je Samostalni sindikat 2013. dobio građevinsku dozvolu za tu zgradu, koja je istekla 2015.

U međuvremenu je u KAP uveden stečaj i nijesmo počeli da gradimo, jer smo parktično ostali bez novca, jer je CEAK uzeo 4,5 miliona eura iz stambenog fonda KAP-a. Nakon isteka dozvole krenuli smo u ponovnu proceduru, ali čudi zašto sekretar Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora Oliver Marković koji je ranije potpisao dozvolu, sada ne želi da je izda iako se u međuvremenu ništa nije promijenilo – kazao je Milošević Pobjedi.

Samostalni sindikat je početkom ove sedmice podnio krivične prijave Specijalnom državnom tužilaštvu protiv gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića i njegovog zamjenika Časlava Vešovića zbog sumnje da ne dozvoljavaju da se izda građevinska dozvola. Naveli su da su gradskoj administraciji poslali veći broj urgencija za izdavanje dozvole, na koje nijesu odgovorili. Sindikat je u aprilu prošle godine podnio krivičnu prijavu i protiv direktora Agenci je za izgradnju i razvoj Podgorice Srđana Raičevića i N. N. li ca zbog sumnje da su zloupotrije bili službeni položaj.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *