Montenegro Airlines Aerodromima dug od 760 hiljada plaćaju u 108 rata

Dodajte komentar

Predstavnici Montenegro erlajnsa (MA) i Aerodroma Crne Gore sklopili su sporazum o isplati 760.496 eura duga nacionalne avio-kompanije u 108 mjesečnih rata.

Sporazumom, koji je zaključen prije mjesec, predviđeno je da MA od 1. marta Aerodromima mjesečno isplaćuje 7.000 eura, sa pripadajućom kamatom, do izmirenja duga. Dogovor dviju državnih kompanija postignut je nakon što su Aerodromi tužili MA Privrednom sudu, koji je u martu prošle godine odlučio da nacionalni avio-prevoznik mora platiti dug za pružene usluge na aerodromima u Podgorici i Tivtu tokom 2011. Spor je bio predmet odlučivanja i Apelacionog suda, koji je potvrdio presudu niže sudske instance, poslije čega je javni izvršitelj Aleksandar Bošković donio rješenje o izvršenju.

Cijeneći složenost situacije u kojoj se MA nalazi, usljed teškoća u poslovanju i smanjene likvidnosti, a imajući u vidu da bi, uz brojne naslijeđene obaveze, izvršenje rješenja na cjelokupan iznos od 760.496,27 eura dovelo do ozbiljnih teškoća za funkcionisanje i održivost crnogorskog vazdušnog prevoznika, predstavnici menadžmenta preduzeća su se dogovorili da se iznos duga reguliše u više mjesečnih rata”, navodi se u informaciji koju je Vlada razmatrala u petak.

Ministarstvo saobraćaja zatražilo je da se MA oslobodi plaćanja kamata, ali se za uvažavanje tog zahtjeva mora potpisati novi sporazum.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *