Izgradnja glavne konstrukcije mosta Moračica u novembru

Dodajte komentar

Stubovi mosta Moračica na dionici autoputa Bar-Boljari trebalo bi da budu izgrađeni do kraja novembra, kada se očekuje da počne izgradnja glavne konstrukcije Moračice.

Završetak svih zemljanih radova na svih pet stopa pomenutog mosta očekuje se do kraja aprila.

Kako je saopšteno iz kineske kompanije CRBC, radove na ovom objektu sada izvodi oko 100 radnika, po 20 radnika na jednom stubu mosta.

“Najviši je stub broj 3, koji će biti visok preko 160 metara, i već je izbetoniran u visinu 18 metara. Posebno je zahtjevan stub 1, jer se nalazi na području sa najviše stijena, gdje dolazi do obrušavanja tla, a dodatno se pri radovima na ovom stubu mora štititi magistrala koja se nalazi ispod”, ističu iz ove kompanije.

Kompanija CRBC, izvođač radova, do sada je dobila osam građevinskih dozvola.

U pitanju su dozvole za najzahtjevnije objekte na prioritetnoj dionici – kako u građevinskom smislu, tako i u smislu vremena potrebnog za izgradnju tih objekata”, ističu oni.

Pored mosta Moračica, dobijene su dozvole i već se izvode radovi na još sedam objekata. To su tuneli Mrke, Klopot, Vilac, Vjeternik, Kosman, Jabučki krš i Mala trava.

Na cijeloj trasi ove dionice autoputa biće 16 tunela, a izgradnja sedam najzahtjevnijih je već počela. U skorijem periodu očekuju se građevinske dozvole i početak radova na objektima: most Đurice laz, Ratkov laz, Lutovo, petlja Pelev brijeg i jedan dio otvorene trase”, zaključili su iz CRBC-ja.

Izvor: CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *