Pregled štampe za 21. januar: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Državi platili tri puta manji iznos

Investitori u nautičko naselje i marinu za megajahte Porto Montenegro u Tivtu do sada su državi platili tri puta manje nadoknade za izgradnju Regionalnog vodovoda nego što bi touradili da su na njih striktno primijenjeni zakoni o regionalnom vodosnabdijevanju crnogorskog primorja i o izgradnji objekata.

Blago pale kamatne stope, prosječna iznosi 7,65 odsto

Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na odobrene kredite, koja obuhvata sve njihove troškove, u oktobru je pala 0,07 procentnih poena na 7,65 odsto, pokazuju podaci CBCG. Prosječna ponderisana nominalna kamatna stopa pala je 0,08 procentnih poena na 6,93 odsto, navodi se u Biltenu CBCG, prenosi Mina biznis. I kamate na novoodobrene kredite u oktobru su pale, efektivna 0,88 procentnih poena na 6,73 odsto, a nominalna 0,63 procentna boda na 6,06 odsto.

EPCG pnovo spasava Prvu banku

Mali akcionari Elektroprivrede glasače samo za otkup 11,8 odsto akcija Prve banke iz Rudnika uglja Pljevlja, ali samo po tržišnim, realnim cijenama, saopštio je predsjednik Udruženja manjinskih akcionara EPCG Vasilije Miličković.

Dnevne novine

DO ISPUNJENJA NACIONALNOG CILJA PREKO VJETROPARKA NA KRNOVU

Krajem ovog mjeseca Ministarstvo ekonomije će donijeti novi Pravilnik o jediničnoj naknadi za podsticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije i visokoefikasne kogeneracije u 2017. godini. Ovim pravilnikom će biti definisan novi iznos naknade za podsticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora.

Amerikanci zainteresovani za realizaciju projekata

Američki privrednici zainteresovani su za crnogorsko tržište, ali ih najviše zanima dinamika realizacije najvažnijih projekata u narednih godinu, saopšteno je u razgovoru ministra saobraćaja Osmana Nurkovića sa ambasadorkom SAD Margaret En Uehara.

Kamate pale 0,7 odsto

Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na odobrene kredite, koja obuhvata sve njihove troškove, u oktobru je pala 0,07 procentnih poena i iznosila je 7,65 odsto, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

Dan

EPCG: Lažni koeficijenti za 70 menadžera

Liniju Bar-Bari mogu uzeti stranci

Željeznica: Stanove svima dati ili će vozovi stati

Pobjeda

Ne daju direktorima stanove preko reda

Poslodavac i sindikati treba da u narednih 20 dana pripreme novi pravilnik o rješavanju stambenih potreba zaposlenih i novi kolektivni ugovori, izjavio je predsjednik Novog sindikata ZICG Dragan Miranović.

Premijeru dostavljena informacija o Montenegro erlajnzu

Ministarstvo saobraćaja pripremilo je informaciju o stanju u Montenegro erlajnzu (MA), saznaje Pobjeda. Prošle sedmice zabilježena su brojna kašnjenja i otkazivanja letova nacionalne avio-kompanije, tihi štrajk kopilota zbog selektivne isplate zarada i ostavke odgovornog rukovodioca i šefa tehničkog održavanja Darka Abranovića i Aleksandra Drakića.

Najtraženije akcije Jugopetrola i Crnogorskog Telekoma

Ukupan promet na Montenegroberzi u prošloj godini bio je 115,2 miliona eura, štoje 76 odsto više nego u 2015. godini pokazuju podaci ove berze.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *