Azerbejdžanske kompanije zainteresovane za dionicu Mateševo – Andrijevica

Dodajte komentar

Ministar saobraćaja Osman Nurković sastao se sa diplomatskim predstavnicima Republike Azerbejdžan u Crnoj Gori i tom prilikom istakao zadovoljstvo bilateralnim odnosima dvije zemlje, uz naglasak na dalje jačanje saradnje u oblasti saobraćaja, to jest mogućnost realizacije kapitalnih infrastrukturnih projekata.

“U tom smislu treba definisati koji su to projekti koji bi bili od obostranog značaja, vodeći računa da Crna Gora ima definisane kapitalne projekte na kojima će se intezivno nastaviti aktivnosti i u narednom mandatu“, istakao je Nurković.

Riječ je, prije svega, o nastavku projekta izgradnje autoputa Bar-Boljare, gdje postoje zainteresovane kompanije za realizaciju dionice Mateševo – Andrijevica.

Ministar saobraćaja predstavio je Anaru Adžamovu, predstavniku doplomatske misije Azerbejdžana u Crnoj Gori trenutni status ovog projekta i aktivnosti koje resorno ministarstvo trenutno ima na ovom projektu.

Za Republiku Azerbejdžan interesantni su i veliki projekti koje Vlada namjerava da realizuje na jugu države, imajući u vidu investicije koje njihove kompanije već realizuju u oblasti turizma”, saopšteno je iz Ministarstva.

Nurković se zahvalio Vladi Azerbejdžana na donacijama koje su uputili našoj državi, ističući da su se azerbejdžanske kompanije do sada pokazale kao pouzdan partner u Crnoj Gori.

Adžamov je najavio skoru posjetu ambasadora Azerbejdžana Crnoj Gori, podsjećajući na mješovitu komisiju između dvije države, čija će se naredna sjednica održati u prvoj polovini 2017. godine i gdje bi akcenat razgovorao mogao biti upravo na saobraćajnim infrastrukturnim projektima.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *