Montenegro Airlines i Etihad Airways potpisali sporazum o kod-šer saradnji

Dodajte komentar

Montenegro Airlines, crnogorski nacionalni avio-prevoznik i Etihad Airways, nacionalna avio-kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, potpisali su sporazum o kod-šer saradnji koji omogućava putnicima bolju povezanost na letovima između zemalja Jugoistočne Evrope i Bliskog istoka.

Po ovom sporazumu, Montenegro Airlines će unaprijediti pristup mreži linija Etihad Airwaysa, pridružujući svoju oznaku “YM” dnevnim letovima Etihad Airwaysa između Beograda i Abu Dabija. Na ovaj način putnicima Montenegro Airlinesa će biti obezbijeđena veća pogodnost i fleksibilnost prilikom putovanja ka Ujedinjenim Arapskim Emiratima i drugim destinacijama preko Beograda, što će doprinijeti povećanju broja putnika koji dolaze u Crnu Goru zbog posla ili odmora.

S druge strane, Etihad Airways će dodati svoju “EY” oznaku na letovima Montenegro Airlinesa između Beograda i dvije destinacije u Crnoj Gori –  Podgorice i Tivta.

Daliborka Pejović, predsjednica Odbora direktora Montenegro Airlinesa kazala je da stav kompanije da je ovakav oblik saradnje sa Etihadom, globalnim liderom u avio-industriji, od velikog značaja za Montenegro Airlines i Crnu Goru.

Kod-šer sporazum će osnažiti našu povezanost sa mrežom linija avio-kompanije Etihad Airways, što će doprinijeti unapređenju globalne prepoznatljivosti Montenegro Airlinesa. Tako će putnici širom svijeta od sada moći da na pogodniji i jednostavniji način doputuju u Crnu Goru, a to će doprinijeti i povećanju broja posjeta stranih turista našoj zemlji što je važna komponenta domaće ekonomije”, kazala je Pejović

Gregory Kaldahl, viši potpredsjednik za razvoj mreže Etihad Airwaysa, je izjavio: „Radujemo se potpisivanju kod-šer sporazuma sa Montenegro Airlinesom, koji je koristan kako za naše avio-kompanije, tako i za naše goste. Putnici iz Crne Gore sada mogu doći do našeg čvorišta u Abu Dabiju na jednostavan način,  presijedanjem u Beogradu, odakle mogu jednostavnije ostvariti pristup ključnim destinacijama koje nudi naša globalna mreža. S druge strane, Etihad Airways će proširiti svoju ponudu za putovanja ka Crnoj Gori, sve značajnijoj poslovnoj i turističkoj destinaciji“.

Mjesta na letovima na kojima se ostvaruje ova kod-šer saradnja se mogu rezervisati od 20. decembra 2016. godine putem turističkih agencija, internet stranica www.montenegroairlines.com ili www.etihad.com, ili putem kontakt centara avio-kompanija.

Putovanja na kod-šer letovima se mogu odvijati počev od 9. januara  2017. godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *