Smijenjeni šefovi pilota MA

Dodajte komentar

Uprava Montenegro Airlinesa smijenila je direktora letačke operative Milana Drobnjaka i njegovog zamjenika i šefa pilota za “embrajer” Janka Masoničića. Smjene Drobnjaka i Masoničića uslijedile su nakon što je predsjednica odbora direktora Daliborka Pejović podnijela zahtjev za razrješenje sa te funkcije.

Drobnjak i Masoničić su u maju među prvima potpisali pismo koje je poslato upravi i Vladi u vezi sa tadašnjim dugovanjima MA prema pilotima tri zarade, dnevnice i bonusi. U tom pismu piloti su zaprijetili štrajkom ukoliko im se ne izmiri dug. Plate i dnevnice koje su im se dugovale izmirene su u maju.

Na mjesto Drobnjaka postavljen je kapetan Đorđe Čejović, dok je Masoničića zamijenio kapetan Raško Janjušević.

Čejović je u telefonskom razgovoru za Dan potvrdio da je imenovan za direktora letačke operative.

Odluku o imenovanju za direktora letačke operative nisam donio ja već odbor direktora, pa ćete morati njih da pitate iz kojih razloga sam postavljen na tu poziciju”, rekao je Čejović.

Piloti MA su u žiži javnosti poslednjih mjeseci, jr im uprava duguje plate, zbog čega su prijetili štrajkom.

Pored redovnih plata koje piloti i kapetani dobijaju, kao direktori letačkih operativa i šefovi pilota dobijaju još nekoliko stotina eura naknade, piše Dan.

Nacionalni avio-prevoznik još od prošle godine ima problema sa pilotima, kada je kompaniju napustilo nekoliko njih koji su bili u kompaniji od osnivanja, dok je ove godine već u dva navrata zaprijećeno štrajkom.

Prvi put su piloti u maju prijetili štrajkom, kada su izmirene obaveze prema njima u roku od dvadesetak dana, dok su ponovo zaprijetili štrajkom krajem novembra. Drugi put se nijesu obraćali Vladi, već samo upravi kompanije, koja im je obećala da će izmiriti obaveze prema njima.

Čejović je potvrdio da su im isplaćene septembarska i oktobarska plata, te da će im i novembarska biti uplaćena do 31. decembra.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *