Magazin The Banker proglasio Sberbank za najbolju banku u Rusiji

Dodajte komentar

Sberbank je rangirana kao najbolja banka u Rusiji prema ocjeni “The Banker” magazina tokom ceremonije nagrađivanja za 2016. godinu.

Nagrade magazina “The Banker”, koji se smatra standardom za bankarsku izvrsnost, cijenjene su među vodećim svjetskim finansijskim institucijama.

Banke koje se takmiče za ovo prestižno priznanje vrjednuju se po njihovoj sposobnosti ostvarivanja povrata na uloženi kapital dioničarima i ostvarivanja strateških prednosti. Nagrada “Banka godine” ukazuje na uspjeh i dostignuća vodećih finansijskih institucija svake godine.

“The Banker” je specijalizovani mjesečnik fokusiran na međunarodne finansije u vlasništvu “Financial Times”. Časopis izlazi u Londonu.

Komentarišući nagradu, Herman Gref, CEO i predsjednik Izvršnog odbora Sberbanke, izjavio je da je banka počastvovana priznanjem, koje prepoznaje snagu banke u Rusiji.

“Ostvarili smo značajan strateški napredak tokom proteklih godina. Vidjeli smo ohrabrujuće rezultate u proteklih 12 mjeseci, bez obzira na tržišne izazove. Zahvalni smo što je naš napredak prepoznat od strane “The Banker” magazina ovom cijenjenom nagradom”, kazao je Gref.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *