AmCham vrijedan izvor znanja i iskustava donosiocima odluka

Dodajte komentar

Američka privredna komora u Crnoj Gori (AmCham Montenegro) organizovala je novogodišnji koktel u hotelu Hilton. Koktelu su prisustvovali predstavnici brojnih kompanija članica Komore, državne uprave, diplomatskog kora, međunarodnih organizacija i drugih partnera, kao i učesnici AmCham Programa stažiranja.

U pozdravnom govoru, predsjednica AmCham Montenegro, Katarina Bulatović, izrazila je zahvalnost svim partnerima koji podržavaju rad AmCham-a i istakla:

Uspjeh ne bi bio moguć bez posvećenosti naših članova, čijim zalaganjem ostvarujemo najznačajnije rezultate. Naš najvažniji cilj je konstantno ukazivanje na biznis barijere, kao i pružanje adekvatnih rešenja za njihovo otklanjanje. U tom smislu AmCham predstavlja vrijedan izvor znanja i iskustava koje nudimo donosiocima odluka, kako bi sto efikasnije uticali na unapređenje poslovnog ambijenta u Crnoj Gori’’

Ističući značaj saradnje sa Vladom Crne Gore, ona je kazala da svog osnivanja do danas, AmCham kontinurano jača saradnju sa Vladom Crne Gore.

Naša želja je da budemo savjetnik i partner Vladi, okupljeni oko zajedničkog cilja unapređenja poslovnog ambijenta. Nadamo se da će u narednoj godini naša saradnja biti još otvorenija i intenzivnija.“

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država Margaret En Uehara je istakla posvećenost Sjedinjenih Američkih Država radu sa Vladom i biznis partnerima ka ostvarenju zajedničkog cilja: snažne, transparentne i uspješne crnogorske ekonomije.

Sarađujući sa Vladom, ministarstvima i drugim poslovnim organizacijama u cilju promovisanja pozitivnih promjena u poslovnoj klimi, AmCham je postao kredibilan glas i efikasan zastupnik svih preduzeća, kako iz SAD tako i domaćih. Kao direktan rezultat AmCham djelovanja veći broj američkih kompanija pokazuje interesovanje za poslovanje u Crnoj Gori “, kazala je ambasadorka  Uehara.

Komora je obilježila uspješno okončani, šesti po redu, AmCham Program stažiranja. Tim povodom, Nj.E. Uehara, dodijelila je sertifikate o završetku Programa studentima koji su uspješno završili stažiranje.

“Članice AmCham Montenegro aktivno rade na unapređenju poslovnog ambijenta, a AmCham Program stažiranja je samo jedna od mnogih aktivnosti koje za cilj imaju uklanjanje biznis barijera. Program stažiranja omogućava studentima da završe tromjesečnu praksu u kompaniji članici AmCham-a, neposredno prije okončanja studija. U realizaciji ovog programa, AmCham Montenegro sarađuje sa sva tri univerziteta u Crnoj Gori: Univerzitetom Crne Gore, Univerzitetom Donja Gorica i Univerzitetom Mediteran. Ovogodišnji Program stažiranja uspješno su završila 24 studenta sa pomenutih univerziteta”, kazali su iz AmCham-a.

Kompanije i organizacije učesnice u šestom po redu AmCham Programu stažiranja bile su: Daily Press Vijesti, Deloitte, Crnogorski Telekom, Represent Communications, Kingscliffe Distribution Montenegro – DHL, Telemont, Telenor, Univerzitet Mediteran, Čikom, Stratex Development, Gintasmont – Hotel RAMADA, Neregelia, Hotel Regent Porto Montenegro, McCann Podgorica, Societe Generale Montenegro, Erste Banka, Biznis Art i kancelarija AmCham Montenegro.

Konkurs za sledeću generaciju Programa biće objavljen na proljeće 2017. godine, a više informacija o kriterijumima prijave biće dostupno na web strani AmCham Montenegro.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *