Tramp jednim tvitom oborio cijenu kompanije Lokid Martin za 3,5 milijardi dolara

Dodajte komentar

Nakon što je novi američki predsjedni Donald Tramp napisao da je cijena programa konstrukcije i proizvodnje aviona lovca F-35 previsoka, kompanija “Lokid Martin“ je izgubila 3,5 milijardi dolara svoje vrijednosti, piše “Indipendent“.

Program F-35 i troškovi u vezi sa daljim razvojem programa više se ne mogu kontrolisati. Milijarde dolara moraju biti i biće ušteđene pri javnim i vojnim nabavkama poslije 20. januara“, napisao je predsjednik SAD na svom nalogu na Twitteru.

Kako još list navodi, dva sata nakon objavljivanja ovog tvita, cijena kompanije “Lokid Martin“, koja se bavi konstruisanjem lovca F-35, pala je za 3,5 milijarde dolara.

Program F-35 koštao je poreske obveznike 400 milijardi dolara. Tramp se svojim tvitovima i izjavama ne obrušava prvi put na kompanije koje precjenjuju svoje proizvode i usluge.

Nedavno je milijarder pozvao avio-korporaciju “Boing“ da opozove izgradnju novog “aviona broj jedan“ kojim bi trebalo da leti šef države, upravo zbog previsoke cijene. Ovaj Trampov poziv je koštao kompaniju “Boing“ 1,4 milijarde dolara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *