Uber od sada vozi i bez vozača (videi)

Dodajte komentar

Prethodnih mjeseci Uberovi samovozeći automobili voze se ulicama San Franciska, najavljujući skorašnji prelazak ove kompanije na vozila bez vozača, piše The Verge.

Taj trenutak je napokon stigao. Od sada korisnici usluge UberX u San Francisku mogu, nakon što traže vožnju, završiti u samovozećem Volvu XC90.

Vergeov Andrew J . Hawkins dobio je priliku da se provoza u takvom automobilu pre nego što je Uber zvanično učinio tu uslugu dostupnu korisnicima.

Hawkins ističe kako je samovozeći automobil kroz grad prolazio bez ikakvih problema. Na prednjim sjedištima nalazila su se dva zaposlena iz Ubera, za svaki slučaj.

Iskustvo je u jednu ruku uzbudljivo, ali i sasvim obično. Uzbudljivo jer se radi o budućnosti transporta, a obično jer se činilo kao da sam u autu sa svojom bakom, koja previše pazi dok vozi“, piše.

Na trenutak bi Uberov vozač preuzeo volan, ali to samo kad smo se odlučili na poteze koje bi računar interpretirao kao opasne – kao što je presijecanje tri trake. Takođe, vozilo je na momenat izgubilo potpunu autonomnost, pa je vozač uskakao.

Uber priznaje da će tehnologija definitivno još napredovati.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *