Manjinski vlasnici PKB-a traže dogovor sa Švajcarcima

Dodajte komentar
Popović i Milović

Manjinski akcionari PKB Herceg Novi, koji posjeduju petinu kapitala, očekuju da imaju svog predstavnika u novom odboru direktora, kazao je predsjednik Udruženja manjinskih akcionara Aleksandar Milović.

Švajcarska kompanija VP&K kupila je 79 odsto akcija PKB-a za 1,1 milion eura, a skupština akcionara zakazana je za sjutra. Milović poziva sve male akcionare da prisustvuju.

Željeli bismo sa novim vlasnikom dogovor. Trebalo bi pokrenuti sudske postupke da se ukinu nezakonito uspostavljene hipoteke, da se PKB-u povrati nezakonito otuđena imovina i pokrenu poslovne aktivnosti, a da se manjinskim akcionarima omogući prodaja paketa akcija po novoj nominalnoj vrijednosti akcija“, saopštio je Milović.

On podsjeća da su manjinski akcionari, koje su zastupali on i Mirko Bulajić, uz pravnu pomoć advokata Jovana Pejovića, stručnu podršku Željka Zgradića i Radivoja Popovića uspjeli da “od 2011. sačuvaju veliki dio imovine preduzeća, uprkos nastojanju tadašnjeg većinskog vlasnika Pantomarketa da založi njihovu imovinu za svoje kredite.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *