Duvanski napušta 55 radnika

Dodajte komentar

Od ukupno 66 radnika Novog duvanskog kombinata, koje je arapski investitor, kompanija BMJ industriz FZ LLC preuzela iz Duvanskog kombinata u stečaju, njih 55 prijavilo se za odlazak iz tog preduzeća, uz isplatu otpremnina.

Predstavnik radnika Zoran Mićović potvrdio je “Danu” da su spiskovi sa radnicima koji su se prijavili za odlazak iz NDKP-a, uz isplatu socijalnog programa prošlog petka dostavljeni Ministarstvu poljoprivrede, na čijem je čelu, odnedavno, Milutin Simović.

Zaposleni imaju obećanje resornog ministarstva da će im otpremnine biti isplaćene do kraja ovog mjeseca, a ukupan iznos koji oni traže za isplatu socijalnog programa je oko 730 hiljada eura.

Do isplate otpremnina bivšim radnicima DKP-a, arapski investitor će isplaćivati pune zarade, umjesto, kako je glasila prvobitna ponuda, minimalne u iznosu od 193 eura, a ugovori o radu produženi su za sve zaposlene do 31. decembra, pa i za grupu radnika kojoj su ugovori o radu, potpisivani na period od mjesec, istekli 1. decembra. Ponuda je promijenjena, u odnosu na predlog koji je radnicima iznio predsjednik Tenderske komisije Branko Vujović, koji je informisao radnike da je predlog investitora da se radnicima ne prekida radni odnos, ali da oni koji ne budu angažovani primaju minimalnu platu od 193 eura, a do promjena je došlo nakon što su Arapi informisani da je Vlada raspoložena da isplati otpremnine zaposlenima.

Radnici, koje je iz DKP -a u stečaju preuzeo arapski investitor, odnosno njihov predstavnik i predsjednik odbora direkgora u NDKP-u Isat Boljević upisali su se za isplatu otpremnina, nakon što su poslednjeg dana novembra, na zboru radnika obaviješteni da će, nakon što im isteknu ugovori o radu, biti upućeni na biro rada. Bivšim radnicima DKP-a, arapski investitor je produžavao ugovore o radu na period od mjesec, a do kraja decembra svi su trebali da ostanu bez posla, odnosno da na birou rada čekaju, eventualni poziv za radni angažman, shodno potrebama investitora.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *