INA preuzima pet pumpi u CG

Dodajte komentar

Biznismen iz Republike Srpske Gordan Pavlović pregovara sa hrvatskom naftnom kompanijom INA o prodaji pet benzinskih pumpi u Crnoj Gori koje su do maja ove godine bile u vlasništvu crnogorske kompanije Vuk Petrol, potvrđeno je Vijestima iz nekoliko izvora.

Pavlović je u maju ove godine od porodice Vukšić preuzeo Vuk Petrol pumpe u Tivtu, Kotoru, Bijelom Polju, Mojkovcu i na izlazu iz Podgorice, izmirio obaveze prema Crnoj Gori, napravio ribrending proizvoda koji su nazvani Pavgord i već neko vrijeme pregovara sa INA-om.

Ima tu priče, ali još ništa konkretno“, kazao je Vijestima Pavlović.

Najveća vrijednost bivših pumpi Vuk Petrola su atraktivne lokacije i prateći objekti, posebno u Tivtu i Kotoru. Ako ih INA preuzme imaće ukupno šest pumpi u Crnoj Gori plus plinaru U Tivtu, kojom sada gazduje sa jednom benzinskom pumpom.

Direktor kompanije INA Crna Gora Zoran Obradović kazao je Vijestima da sa Pavlovićem nije zaključen nikakav ugovor. On je potvrdio da su zainteresovani za širenje poslovanja u Crnoj Gori tokom 2017.

Na crnogorskom tržištu trenutno ima skoro 100 benzinskih pumpi. Najviše ih ima Jugopetrol (35), slijedi Lukoil sa 11. INA bi bila treća ako preuzme pumpe Vuk Petrola.

U Vuk Petrolu je pokrenut stečaj 22. novembra

Prema podacima iz Centralnog registra kompanija, rješenjem Privrednog suda od 22. novembra ove godine pokrenut je stečaj u kompaniji Vuk Petrol. Podgoričko Osnovno državno tužilaštvo provjerava od početka 2015. godine poslovanje preduzeća Zetatrans sa firmama Vuk Petrol i A-K0P, a po krivičnoj prijavi bivšeg direktora pravnog sektora u Zetatransu iz novembra 2014. Zetatrans je u izvještaju o poslovanju za devet mjeseci prvi put sada otkrio značajne greške u bilansima zbog čega su preračunati uporedni podaci u finansijskim izveštajima Intereuropa grupe za 2015. godinu.

Greška se odnosi na uticaj incidenta koji se odnosi na prevaru u djelatnosti skladištenja u društvu Zetatrans Podgorica ( 1.037 hiljada eura)“, navodi se kao bitan događaj u devetomjesečnom izvještaju o poslovanju za ovu godinu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *