Cijena bitcoina bi već u 2017. godini mogla dostići 2.000 dolara

Dodajte komentar

Izvještaj Saxo banke ističe da bi Trampove promjene u ekonomskoj politici SAD-a, uzrokovale povećanje inflacije, rast dolara, ali i porast cijene Bitkoina, koji bi već u 2017. godini, mogao da dostigne vrijednost od 2.000 dolara.

Tokom predsjedničke kampanje, Donald Tramp je govorio o povećanju fiskalne potrošnje, a stručnjaci iz Saxo banke tvrde da bi to moglo da poveća javni dug SAD-a za 20 triliona dolara, i utrostruči trenutni budžetski deficit sa 600 biliona na 1.2-1.8 triliona dolara.

Kao rezultat, inflacija bi se nekontrolisano vinula, primorajući Američki Fed da podigne kamatne stope i podigne vrijednost dolara.

Pored toga, ako Rusija i Kina prihvate Bitkoin za alternativu dolaru, kao tradicionalnom bankarskom i platnom sredstvu plaćanja, Bitkoin bi se, u toku sljedeće godine lako mogao utrostručiti, sa vrijednosti od 700 na 2.100 dolara, navodi se u izvještaju.

Vrijednost jednog Bitkoina trenutno iznosi 754,51 dolar, a porast vrijednosti na 2.000 dolara bi značio skok od 165 procenata. Trenutna vrijednost Bitkoina u opticaju procijenjena je na 12,1 milijardu dolara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *