Primorju opet oduzeli Planinku

Dodajte komentar

Privredni sud juče je donio presudu kojom se utvrđuje da je raskinut ugovor o prodaji i investiranju za hotel Planinka na Žabljaku zaključen 1. februara 2006. godine. Tada je stečajna uprava državnog preduzeća Ski centar Durmitor prodala hotel za dva miliona eura konzorcijumu kojeg čine HLT fond i HTP Primorje iz Tivta.

Ovo je drugi put da Privredni sud poništava ovaj ugovor, a njegovu prethodnu presudu oborio je Apelacioni sud.

Iz Primorja su juče Vijestima saopštili da su iznenađeni presudom nižestepenog Privrednog suda jer je, kako su naveli, u potpunoj suprotnosti sa nalozima koje je tom sudu dao viši, Apelacioni sud.

Ne želeći dalje da komentarišemo sudski postupak koji je u toku, obavještavamo javnost da ćemo razloge za osporavanje ove, očigledno nezakonite odluke, detaljno navesti u žalbi, jer ovakva odluka nije pravosnažna. U skladu sa tim a u potpunom ubjeđenju da će Planinka kao što je i sada ostati dio Primorja, još jednom ponavljamo da od proljeća 2017. godine pristupamo temeljnoj rekonstrukciji ovog hotela i podizanja kategorizacije na nivo od četiri zvjezdice, saopšteno je iz Primorja.

Urbanističko-tehničke uslove za rekonstrukciju hotela Primorje je dobilo tek krajem 2012. godine, a bilo je i više imovinsko-pravnih problema čije rješavanje je Primorje koštalo pet miliona eura. Kako su ranije saopštili oni su kupili zemljište i objekat u neposrednoj blizini hotela, kako bi zaustavili uznapredovalu neplansku i divlju gradnju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *