Christoph Schoen iz Addiko banke novi predsjednik Upravnog odbora Savjeta stranih investitora

Dodajte komentar

Juče je u Podgorici održana godišnja Skupština Savjeta stranih investitora u Crnoj Gori.  Najvažnije teme na dnevnom redu ovog sastanka bile su izbor predsjednika i članova Upravnog odbora Savjeta, kao i usvajanje izmjena i dopuna Statuta Savjeta. Christoph Schoen (Addiko banka) izabran je za predsjednika Upravnog odbora Savjeta, a Nela Belević (Uniqa osiguranje), Savo Đurović (Adriatic Marinas), Rašad Rasulu (Azmont Investments) i Giulio Moreno (EBRD) izabrani su za članove Upravnog odbora.

Na sastanku je, takođe, konstatovano da Savjet sada ima trideset pet članova, koji obezbjeđuju oko 8300 radnih mjesta u Crnoj Gori, uz godišnji promet koji predstavlja oko 30 odsto procijenjenog BDP-a Crne Gore.

Sastanak je zaključen namjerom da se dodatno intenziviraju sve tekuće aktivnosti Savjeta na unaprijeđenju uslova poslovanja u Crnoj Gori, kao i na privlačenju novih članova. Tempo rada Savjeta u narednoj godini biće veoma dinamičan, jer će se raditi na razvijanju i realizaciji velikog broja ideja“, navodi se u saopštenju Savjeta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *