Za vaučer MIG-a daju 150 eura

Dodajte komentar

Dvije kiparske of šor kompanije Tikan Holding LTD, Padakia LTD i kompanija Wark Sales LTD, registrovana na Sejšelima, koje kontrolišu 58,81 odsto akcija Društva za upravljanje nekretninama MIG, objavili su javnu ponudu za preuzimanje i preostalih akcija po cijeni od tri centa.

Direktor MIG-a, kompanije koja je nastala transformacijom bivšeg privatizacionog fonda MIG, Dragan Radusinović kazao je juče “Vijestima” da se 5.000 akcija (jedan uloženi vaučer) mogu unovčiti po cijeni od 150 eura.

Ponuda važi 45 dana, tokom kojih neće biti trgovine akcijama MIG-a na berzi“, objasnio je Radusinović i objasnio da vlasnici žele da kupe što više preostalih akcija.

Cilj ove javne ponude je bolja koncentracija vlasništva “radi lakšeg i kvalitetnijeg upravljanja, a sve u cilju poboljšanja poslovnih rezultata društva”.

U slučaju da se tokom javne ponude otkupi 95 odsto akcija MIG-a, u skladu sa važećim propisima vlasnicima kompanije biće dozvoljeno da otkupe i preostalih pet odsto vlasništva. Međutim, prema najavama malo je vjerovatno da će se to zaista desiti. Berzanska cijena od tri centa za akciju bila je skoro konstantna tokom posljednje dvije godine.

Bivšim privatizacionim fondom, a potom menadžment kompanijom MIG više od deceniju su gazdovali slovenački investitori iz KD grupacije sa nekoliko povezanih lica iz Crne Gore.

Ulogu sticaoca, po osnovu ugovora o zajedničkom djelovanju povezana tri lica, zaključenog 24. oktobra ove godine, obavi jaće kompanija Tikan Holding limited.

Tokom ove godine MIG je nudio na prodaju imovinu iz svog portfelja, ali nije bilo kupaca po traženim cijenama. Najvredniji paket akcija, MIG ima u Jugopetrolu gdje je drugi po veličini vlasnik sa 9,21 odsto dionica.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *