Za imovinu Nike zainteresovani “Goranović”, Erste banka i NTC Logistic

Dodajte komentar

Na oglas za prodaju imovine nikšićke Mljekare Nika, po ukupnoj početnoj cijeni od 674.000 eura stigle su tri ponude i to od nikšićke kompanija NTC Logistics, Erste banke i Industrije mesa “Goranović”.

Stečajni upravnik Mladen Marković danas je na otvaranju ponuda u Privrednom sudu rekao da će odluku o prihvatanju najpovoljnijih ponuđača i prodaji imovine donijeti u narednih sedam dana, prenosi Mina business.

Kompanija NTC Logistics dostavila je ponudu za kupovinu nekretnina upisanih u katastarsku opštinu Kočani, ukupne površine 68,48 hiljada metara kvadratnih, vrijednu 560. 000 eura odnosno jedan eura više od početne.Ponuda je dostavljena sa uplaćenim depozitom od 28.000 eura.

Erste banka je dostavila ponudu za nekretnine katastarske opštine Straševina, površine 21,67 hiljada metara kvadratnih, odnosno katastarske parcele po prirodi njive, kao i zemljište od 2,93 hiljade metara kvadratnih, vrijednu 91.000 eura koliko je bila i početna cijena, dok je kompanija “Goranović” ponudu dostavila za poslovni prostor površine 69 metara kvadratnih u prizemlju, vrijednu 23,1 hiljadu eura, 100 eura više od početne.

Ta kompanija je zainteresovana i za kupovinu nekretnina katastarske opštine Straševina površine 21,67 hiljada metara kvadratnih, za šta je ponudila 91,1 hiljadu eura, što je takođe 100 eura više od početne.

Ponude su zainteresovani mogli dostavljati do utorka do 15 sati.

Zainteresovani za dostavljanje ponuda bili su obavezni da uplate depozit za učešće na javnom nadmetanju u iznosu od pet odsto od početne cijene za imovinu za koju dostavljaju ponudu.

Stečaj u ovoj mljekari je uveden u martu prošle godine, a prema Zakonu o stečaju, ukoliko se za tri mjeseca ne usvoji plan reorganizacije, proglašava se bankrot i prodaje imovina, nakon čega se namiruju povjerioci po isplatnim redovima.

Odbor povjerilaca Mljekare Nika početkom avgusta prošle godine nije prihvatio plan reorganizacije, zbog čega je u tom preduzeću proglašen bankrot. Uvođenje stečaja tražio je vlasnik Mljekare, Aleksandar Božović, a od marta je 70 radnika na Birou rada.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *