Pregled štampe za 8. novembar: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

U trci za šefa EKIP-a vodi Grgurović

Rok za prijavu na konkurs za direktora Agencije za telekomunikacije istakao je juče, a prijavila su se četiri kandidata inženjer iz Agencije Vladan Đukanović, pomoćnik direktora Agencije Darko Grgurović, što je bilo poznato od ranije, kao i sudski vještak Predrag Boljević i jedan od osnivača i bivši tehnički direktor Moneta Miodrag Krunić.

Statisove mašine stigle i bez DUP-a

Kompanija Adriatik propertis grčkog biznismena Petrosa Statisa počela je ispitivanje terena za gradnju novog hotela Kraljičina plaža i zgrade sa apartmanima na parceli u srcu Pržna.

Zarada bolja nego na štednji u banci

Aukcija za prodaju državnih obveznica procijenjenih na iznos od 100 miliona eura na Montenegroberzi obaviće se u ponedjeljak 14. i utorak 15. novembra, potvrdio je juče “Vijestima” direktor berze mr Gojko Maksimović.

Dnevne novine

Rekonstrukcija hotela počinje u martu 2017.

Rekonstrukcija hotela Planinka na Žabljaku, u vlasništvu kompanije Primorje Hotels & Restaurants, počeće u martu.

Danilovgrad postao investiciona destinacija

Opština Danilovgrad je postala atraktivna investiciona destinacija, ali je za njen dalji razvoj važna realizacija najavljenih privatnih ulaganja vrijednih oko 15 miliona eura, prije svega u proizvodno-prerađivačke kapacitete, ocijenio je njen predsjednik Branislav Đuranović.

Radnici dobili ugovore na određeno i prekinuli štrajk

Radnici nikšićke željezare Toščelik, koji su bili angažovani na određeno vrijeme, obustavili su proteste nakon što su pristali na odluku poslodavca da ih prebaci na evidenciju Agencije za ustupanje radnika. Njih 80 juče je, ipak potpisalo ugovore sa agencijom, jer su, kako su objasnili, na taj korak bili prinuđeni.

Dan

Zaposlili 50 penzionera da uštede na doprinosima

Da neka od domaćih preduzeća nalaze rupe u zakonu kako bi izbjegli plaćanje pojedinih obaveza prema državi govori i podatak o načinu zapošljavanja na gradnji autoputa BarBoljare. Neke od firmi koje su angažovane na toj dionici kao podizvođači među zaposlenima imaju najviše penzionera, sa kojima zaključuju ugovore o djelu, pri čemu sebi smanjuju troškove jer nemaju obavezu plaćanja poreza i doprinosa za zaposlene.

Budvani na sajmu turizma u Londonu

Hotelska grupa Budvanska rivijera narednih dana nastavlja sa redovnim sajamskim aktivnostima i promovisaće svoju turističku ponudu na vodećem svjetskom sajmu turizma koji se održava u Londonu, saopšteno je iz te kompanije.

Imovinu nakon 12 godina vratiti vlasnicima

Nakon sastanka predstavnika Udruženja za povraćaj i zaštitu privatne svojine, u kojem je predsjednik Branko Hajduković, i odgovornih u Ogpntinskom odboru Bošnjačke stranke Bijelo Polje, saopšteno je kako vjeruju da postoji nada za one koji više od 12 godina bezuspješno pokušavaju da povrate nezakonito oduzetu imovinu.

Pobjeda

Za tekući budžet još 40, a za fondove još 60 miliona

Vladine komisije za ekonomsku politiku i politički sistem trebalo bi da danas raspravljaju o predlogu rebalansa budžeta, koji imje juče dostavilo Ministarstvo finansija.

Škoda do kraja novembra mora pronaći novac za TE

Češka eksportna banka i zvanično je odustala od finansiranja gradnje drugog bloka Termoelektrane, saopšteno je iz Elektroprivrede. Iz elektroenergetske kompanije poručeno je da češka kompanija Škoda Praha treba da do kraja novembra obezbijedi alternativno rješenje za finansiranje tog projekta.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *