“Crtaju” se još dvije sezone Simpsonovih

Dodajte komentar

Američka televizija Foks prikazaće 29. i 30. sezonu animirane serije „Simpsonovi“ koja je jedna od prvih uspješnih serija te televizijske kuće, i jedna od najuspješnijih i najcijenjenijih u istoriji televizije.

Prva epizoda o avanturama uvrnute porodice Simpson prikazana je u decembru 1989. godina, a sada se emituju epizode iz 28. sezone.

Serija je na početku privlačila po oko 15 miliona gledalaca po epizodi. Rekordna gledanost je bila s 33 miliona ljudi za epizodu „Barts Gets an F“, u oktobru 1980. godine, ali je gledanost narednih epizoda opala.

„Simpsonovi“ su osvojili 32 nagrade EMI koja se dodeljuje uspješnim TV-produkcijama. Serija je popularna u cijelom svijetu i ima značajan uticaj na pop-kulturu. Snimljen je i istoimeni dugometražni film koji je premijerno prikazan 2007.

U seriji koja ne robuje pravilima o političkoj, niti bilo kakvoj drugoj korektnosti, pojavljivali su se glasovi poznatih ličnosti, kao što je bivši britanski premijer Toni Bler i vlasnik Foksa Rupert Merdok, ali se parodija ponekad i nije dopala nekim slavnim ličnostima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *