Podgorica: Novi trg gotov za sedamdeset dana

Dodajte komentar

Radovi na izgradnji trga na južnoj strani Gradskog stadiona počeli su juče. Radnici kompanije „Erlang“, čiju je ponudu Agencija za izgradnju i razvoj odabrala kao najpovoljniju, ogradili su prostor i krenuli sa radovima.

Novi trg će se prostirati od zgrade Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja na Bulevaru Ivana Crnojevića, duž Ulice 19. decembra, pa sve do kafića koji se nalaze na južnoj strani stadiona „Budućnosti“.

Izvršni direktor kompanije „Erlang“ Radoman Pavlićević kazao je da trenutno rade na uklanjanju postojećih ivičnjaka i starog betona u zahvatu DUP-a “Nova varoš 2”.

Centralni dio trga činiće fontana, manji dio će biti zelena površina, sa zasađenim borovima, dok će trg biti popločan kamenom“, naveo je Pavlićević.

Među obavezama ove kompanije, prema njegovim riječima, spada i uklanjanje rezervoara za gorivo nekadašnje benzinske pumpe, koja se nalazila na ovom prostoru.

Pavlićević predviđa da će radovi biti okončani, kako je i predviđeno tenderskom dokumentacijom, odnosno u roku od 70 dana.

Moguće kašnjenje radova može biti uzrokovano nailaženjem na arheološko nalazište“, dodao je Pavlićević.

Tender za uređenje ovog prostora, koji je raspisala Agencija za izgradnju i razvoj, sprovodio se po skraćenom postupku od 22 dana, jer su iz Agencije obrazložili da je neophodno što hitnije urediti prostor u samom centru grada i saobraćajnice koje ga okružuju. Izgradnja novog trga grad će koštati nešto više od 505 hiljada eura.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *