Pregled štampe za 22. oktobar: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Đukanovićevi partneri gradiće 40.000 stanova

Preko 70% izgrađenog zemljišta na budućem lokalitetu Buljarice biće ponuđeno na prodaju, a čak 67% ukupno izgrađenih objekata činiće stanovi za tržište, pokazuje Nacrt master plana za Buljaricu do kojeg su došli Istraživački centar MANS-a i Vijesti.

Sekulić ide nakon četiri mandata

Konkurs za izbor novog izvršnog direktora Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) objavljen je juče, a rok za prijavu kandidata je 15 dana.

Na bijeloj listi sve banke, Voli, EPCG…

Poreska uprava juče je objavila novu listu urednih poreskih platiša na kojoj se nalazi 227 firmi.

Prodato 79% PKB-a za 1,13 miliona eura

Stečajna uprava Panto marketa prodala je juče na Montenegroberzi 577,4 hiljada ili 79 odsto akcija PKB-a iz Herceg Novog za 1.137.472 eura.

Dnevne novine

Privrednici iz Norveške na konferenciji u Igalu

Konferencija Privredne komore Levangera, koja je počela danas u hotelu Palmon bay u Igalu, trebalo bi da doprinese planiranju novih projekata i oblika ekonomske, privredne i razmjene dobrih praksi.

Izmijenjen javni poziv za učešće na tenderu

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte izmijenio je javni poziv za učešće na tenderu radi prodaje 51 odsto akcijskog kapitala kompanije Montecargo, u dijelu uslova koje treba da ispunjava potencijalni ponuđač.

Tražimo povezivanje staža i otpremnine

Bivši radnici Zavoda za izgradnju Bara protestovali su juče u tražeći od nadležnih da im se što prije poveže radni staž kako bi ostvarili pravo na penzije.
Na zboru, koji su održali ispred Opštine Bar, oni su kazali da će početi sa radikalnijim mjerama s obzirom da ostaju i dalje neprimijećeni, te da na njihove probleme niko ne reaguje.

Pobjeda

Spustili cenzus za dva miliona tona

Savjet za privatizaciju izmijenio je juče uslove tendera za prodaju 51 odsto akcija kompanije Montekargo. U izmijenjenom tenderu od ponuđača se traži da dokaže da je u posljednjoj poslovnoj godini ostvario ukupan promet po osnovu prevoza robe u željezničkom saobraćaju najmanje tri miliona tona, umjesto pet miliona kako je bilo navedeno u pozivu objavljenom u četvrtak.

Od 1. februara 15 odsto jeftiinije osiguranje od autoodgovornosti

Smanjenje premije osiguranja od autoodgovornosti za 15 odsto očekuje se od 1. februara naredne godine kazao je za Pobjedu predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja Branko Vujović.

Posebna komisija prati plaćanje duga na odloženo

U informaciji o realizaciji akcionog plana za primjenu preporuka Državna revizorska institucija na kraju drugog kvartala ove godine, kojuje Vlada usvojila u četvrtak, Ministarstvu finansija je, između ostalog preporučeno, da se pridržava uredbe za odobravanje odloženog plaćanja poreskog i neporeskog duga.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *