Pregled štampe za 19. oktobar: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Spriječićemo novu poharu na sve načine

Bivši većinski vlasnik PKB-a Herceg Novi Panto Vučurović priprema se da ponovo nezakonito preuzme kompaniju, tvrde predstavnici dva udruženja manjiskih akcionara koji imaju 20 odsto akcijskog kapitala.

Zigma na prodaju za 1,8 miliona eura

Stečajni upravnik Dragan Smolović objavio je oglas o prodaji imovine nikšićkog Zavoda za građevinske materijale, geotehniku i hemijske analize (ZIGMA) u stečaju iz Nikšića po početnoj cijeni od 1,8 miliona eura, za koliko je i procijenjena imovina. Rok za dostavljanje ponuda je 18. novembar.

Za pomoć i tuđe kredite 16 miliona

Za potrebe tekuće budžetske rezerve prošlogodišnjim budžetom planirano je 13 miliona eura, ali je nakon preusmjeravanja i umanjenja ta stavka uvećana na 16,71 milion od čega je iskorišćeno 16,64 miliona.

Dnevne novine

Ulagače upoznati sa berzanskim poslovanjem u našoj zemlji

Montenegroberza objavila je novu brošuru čiji je cilj da se investiciona javnost informiše o svemu što definiše berzansko poslovanje u Crnoj Gori.

Nastavljeni radovi na projektu vrijednom 22 miliona eura

Pripremni radovi na izgradnji prve faze Ski-centra “Kolašin 1600 na Bjelasici, vrijednog 22 miliona eura, nastavljeni su juče. Radnici preduzeća “Tošković i “Lipovo trenutno su angažovani na gradnji bazne stanice i putne infrastrukture kojom će se ovaj lokalitet povezati sa Skicentrom “Kolašin 1450. Na osnovu dosadašnjih rezultata s pravom se može reći da je ovo godina u kojoj se najviše gradi na Bjelasici.

Projekat od velikog značaja

Projekat “Sva čuda Crne Gore od velikog je značaja za crnogorski turizam koji je prepoznat kao motor razvoja ekonomije, smatra ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović. On je juče prisustvovao prvom sastanku stručnog žirija koji će vrednovati prijave u projektu.

Dan

Za kamate i provizije dva i po miliona

Vlada je u prošloj godini za pripremne radove na prioritetnoj dionici autoputa od Smokovca do Mateševa izdvojila 177,5 miliona eura, pokazuju podaci iz izvještaja Državne revizorske institucije (DRI), koja je uradila reviziju završnog računa budžeta za 2015. godinu.

Dobili uslove za drugi blok

Ministarstvo održivog razvoja izdalo je Elektroprivredi urbanističko-tehničke uslove (UTU) za izgradnju drugog bloka Termoelektrane Pljevlja. Drugi blok će, prema izdatim uslovima, biti iste spratnosti, dimenzija i oblika kao prvi, ali može biti jačine od 220 do 300 megavata.

Na placu Duvanskog grade zgrade

Preduzeću Zetagradnja, vlasnika Blagote Radovića, odobreno je uklanjanje, odnosno rušenje postojećih objekata u krugu Duvanskog kombinata u Podgorici, u prvom redu upravne zgrade DKP-a u stečaju, kako bi ta kompanija otpočela planiranu faznu izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa sa podzemnom garažom.

Pobjeda

Odabrane kompanije

Montenegroberza objavila je novu brošuru pod nazivom Berzansko tržište Montenegroberze crnogorsko tržište odabranih, čiji je cilj da se investiciona javnost informiše o svemu što definiše berzansko poslovanje u Crnoj Gori. Na jednom mjestu prikazane su najkvalitetnije kompanije koje se nalaze na berzanskom tržištu.

Daju šest stipendija za EMBA program

Asocijacija menadžera Crne Gore će dodijeliti šest stipendija najboljim menadžerima za međunarodno akreditovani Egzekutiv MBA (EMBA) program.

Luku Bar i Montekargo hoće Poljaci, Kinezi i Turci

Savjet za privatizaciju objavio je danas međunarodne tendere za privatizaciju 30 odsto akcija Luke Bar i 51 odsto akcija Montekarga.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *